xcounter
#

Рашисти "вміють" кидати свої танки, і тепер наші бійці показують, як одразу рота трофейних Т-80 нищить росіян

30976
Скріншот з відео АрміяInform
Скріншот з відео АрміяInform

Наші військові активно відновлюють трофейні машини і ефективно використовують їх проти власників

Cили оборони України з початку повномасштабного вторгнення захопили понад 540 російських танків і низка з них ремонтується та кидається в бій проти окупантів – наприклад, в інтерв’ю виданню АрміяInform боєць з позивним "Вовк", який командує танковою ротою, розповідає, що вона повністю укомплектована трофейними Т-80.

Як розповідає військовий, танки були затрофеєні ще в Ізюмі, і ці машини яскраво демонстрували, як окупанти ставляться до своєї техніки – зокрема низка танків вийшли з ладу банально через те, що їх нормально не обслуговували.

Читайте також: Як Т-72М1 і Т-80У програли Leopard 2A4 в 1994 році при випробуваннях у Швеції, і чим це було показово

"За будь-якої поломки рашисти просто кидали свої танки чи акумулятори знімали, щоб зробити собі світло у підвалі", – розповідає командир танкової роти. Дійсно, про "любов" росіян до своїх танків відомо вже давно, варто лише згадати випадок, як ще у вересні 2022 року "елітна" Таманська дивізія кинула свій "аналоговнет" Т-90 "Прорыв", коли ЗСУ звільняли Харківщину.

АрміяInform
Фото: АрміяInform

Водночас коли наші фахівці лагодили російські трофейні танки, то очевидним був для них і такий факт – що росіяни навмисне ламали свої танки, щоб не їхати в бій. Разом з тим, наші військові використовують трофейні машини на найнебезпечніших ділянках, зокрема і працюють прямим наведенням.

Так, на Бахмутському напрямку кожного дня наші танкісти мають по три-чотири виїзди, під час яких доводиться підбиратися до окупантів ледь не впритул, щоб підтримувати нашу піхоту: "Бували моменти, що працювали по ворогу з 10-50 метрів".

А поки трофейні Т-80 нищать своїх власників, наші військові продовжують брати й нові машини – так, нещодавно ЗСУ захопили вкрай цінний Т-80БВМ, який отримав "демодернізовані" системи управління та приціли, і тепер можна буде дізнатися, звідки ж рашисти беруть ці приціли.

Читайте також: Як ЗСУ відбивають "живі штурми" під Авдіївкою, хоч там рашисти мають до 30 полків та бригад з Т-80БВ та САУ "Тюльпан"