xcounter
#

Рашисти тримають лише 4 кораблі на 32 "Калібри" в Середземному морі, і це для них "антирекорд"

3049
Пуск ракети "Калибр", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск ракети "Калибр", ілюстративне фото довоєнних часів

Росіяни скоротили кількість кораблів біля Сирії, бо не можуть возити припаси із тимчасово окупованого Криму

На початок лютого 2023 року Оперативна група ВМФ РФ у Середземному морі налічує лише 9 бойових та допоміжних кораблів, зокрема лише 4 кораблі-носії ракет "Калибр" із сумарним залпом на 24 КР. Це - найменша за останні 10 років кількість кораблів, яку росіяни змогли зосередити біля берегів Сирії, зазвичай їх угрупування налічувало від 10 до 15 бойових та допоміжних одиниць. Про це пише портал Defense Romania.

Зокрема відомо, що зараз до складу російської ескадри в Середземному морі входять фрегат "Адмирал Касатонов" Північного флоту (залп - до 16 КР), фрегат "Адмирал Григорович" (залп - до 8 КР) та корвет "Орехово-Зуево" (залп також до 8 КР), і підводний човен "Краснодар" (залп - до 4 КР) усі три – належать до Чорноморського флоту РФ.

Читайте також: Чому ВМС України рахують рашистські кораблі з "Калібрами" аж в Середземному морі
Угрупування рашистських біля берегів Сирії станом на початок лютого 2022 року, зокрема вказано три кораблі зі складу ЧФ РФ, джерело - twitter-профіль Kaptain Loma

Також рашисти тримають біля Сирії два корвети Балтійського флоту РФ "Стойкий" та "Сообразительный", які не є носіями крилатих ракет типу "Калибр". До переліку допоміжних суден входять земснаряд "Владимир Емельянов» (ЧФ РФ), танкер "Академик Пашин" та розвідувальне судно "Юрий Иванов" (обидва - зі складу Північного флоту РФ).

Як наголошують автори Defense Romania, Росія була вимушена скоротити кількість своїх кораблів біля Сирії, бо втратила можливість доставляти необхідну кількість припасів із тимчасово окупованого Криму після того, як Туреччина закрила прохід Протоками для російських військових кораблів.

Рашистські кораблі в сирійському Тартусі станом на 6 лютого 2023 року, зображення - twitter-профіль MT Anderson

Але при цьому Кремль намагається якомога активніше використовувати свою ескадру в Середземному морі для "демонстрації присутності". Зокрема, п’ять із дев’яти бойових та допоміжних кораблів РФ зазвичай знаходяться в морі та виконують задачі по стеженню за кораблями країн НАТО в регіоні. За деякими даними, росіяни також планують через деякий час перемістити до берегів Сирії свій фрегат "Адмирал Горшков", на якому розміщені гіперзвукові ракети "Циркон".

Читайте також: Які реальні характеристики гіперзвукового "Циркона", яким рашисти "лякають" США