xcounter
#

Рашисти так перелякались, що лише за рік визнали влучання нашого "Бука" в їх "літаючий штаб" Ил-22

10986
ЗРК "Бук" Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів
ЗРК "Бук" Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Цей приклад заодно показує, наскільки складним може бути підрахунок втрат ворога лише на основі відкритих джерел

Рашистські пропагандони в одному із своїх репортажів лише зараз визнали, що на початку квітня 2022 року наша протиповітряна оборона підбила один із російських літаків-ретрансляторів Ил-22, що міг виконувати роль "літаючого штабу".

Зокрема, росіяни розповіли, що тоді у їх літак на висоті 7600 метрів влучили послідовно дві наші ракети із ЗРК "Бук". Влучання першої ракети перетворило корпус літака "буквально на решето", друга ракета влучила у хвостову частину, і це при тому, що екіпаж цього "борту" начебто встиг виконати "маневр ухилення", пише польський портал Defence24.

Читайте також: На складі у Європі стоїть декілька десятків "зенітних танків" Gepard, але нам їх чомусь не дають
Літак-ретранслятор Ил-22 ворога, що може виконувати роль повітряного командного пункту, фото ілюстративне

Загалом, як визнали самі росіяни, їх Ил-22 отримав аж 200 пробоїн, зокрема у паливних баках, двигунах та гвинтах, відбулась розгерметизація корпусу. "Борт" заледве "дотягнув" до Ростова, де власне й сів. Пропагандони заявляють, що цей літак начебто вдалось відремонтувати повністю, але ці слова "більше схожі на спробу заспокоїти свою аудиторію".

Цікаво, що аналітики порталу Oryx у своїх підрахунках втрат рашистів у ході війни проти України також зафіксували факт пошкодження ворожого Ил-22М. Але от "візуальне підтвердження", яке вони для цього використали, може викликати питання. Бо тут ми бачимо зображення від Google Earth за 3 квітня 2022 року, і "борт" там не має жодних видимих ознак пошкоджень.

Саме це зображення наводять аналітики порталу Oryx як їх "візуальне підтвердження" факту того, що наша ППО підбила "літаючий штаб" Ил-22 рашистів

Якби не пряме визнання ворога, то таке "візуальне підтвердження" можна було б поставити під сумнів. І це заодно показує, наскільки іноді складним та специфічним може бути підрахунок втрат ворога лише на основі відкритих джерел.

Читайте також: Німецькі зенітки MANTIS захищатимуть базу для ремонту техніки ЗСУ, але є нюанс