xcounter
#

Рашисти показали свою модифікацію "Стрела-10" для "полювання" на наші БПЛА

34377
Рашистський ЗРК "Стрела-10", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистський ЗРК "Стрела-10", ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо винести "мозок" цього комплексу, "Стрела-10М4" стане повністю безпомічною

Російські пропагандони на своїх ресурсах час від часу заявляють, що у них є черговий "аналогов нет" - зенітно-ракетний комплекс малої дальності типу "Стрела-10М4", що начебто здатен "полювати" на наші безпілотники. Відповідно, є причина розібратись у характеристика цього рашистського ЗРК. І тут нам допоможе відповідна публікація від АрміяInform.

Для початку варто розповісти про такий факт. Вперше рашистська модифікація ЗРК "Стрела-10М4" була представлена ще в 2005 році, а у стройові частини армії РФ почала постачатись аж у 2015 році.

Читайте також: ЗСУ знищили раритетну машину управління ППО росіян
Рашистський ЗРК "Стрела-10М4", зображення з відкритих джерел

Головна відмінність цього ЗРК від попередніх версій – "Стрела-10М4" адаптована для роботи уночі.

А щоб покращити бойові характеристики цього комплексу, восени 2021 року росіяни запустили серійне виробництво ракет вдосконалених 9М333 на потужностях концерну "Калашников". Росіяни заявляли, що ракети 9М333 відрізняються збільшеною до 5 кг масою БЧ, та начебто покращеною стійкістю до радіоелектронних перешкод.

Але так як серійне виробництво ракет цього типу стартувало максимум 9 місяців назад, навряд чи орки "наштампували" багато 9М333. Тому багато "наполювати" на наші БПЛА рашисти на "Стрела-10М4" точно не зможуть.

ЗРК малої дальності "Стрела-10" армії РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Матеріали кремлівських пропагандонів показують, що російський "Стрела-10М4" працює по повітряним цілям лише у взаємодії з радіолокаційною станцією 1Л122 "Гармонь".

Ця РЛС начебто може засікати цілі на дистанції від 1 км до 40 км на висоті до 10 км, за умови що повітряна ціль має швидкість до 2520 км/год. Але далі починається такий нюанс – "Гармонь" може розміщуватись на тринозі, або ж на бронемашинах типу МТ-ЛБу, БТР-МДМ "Ракушка" або ж "Тайфун-ПВО".

По суті, РЛС "Гармонь" - це "мозок" комплексу. Відповідно, якщо цей "мозок" буквально "винести, "Стрела-10М4" втратить здатність на будь-яке "полювання".

Рашистська РЛС "Гармонь", ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Які особливості має "автоматизований" рашистський ПЗРК "Верба"