xcounter
#

Рашисти намагаються не допустити хаотичної втечі з Херсонщини, а на Донбасі видано наказ "ні кроку назад" - ISW

Рашисти намагаються не допустити хаотичної втечі з Херсонщини, а на Донбасі видано наказ "ні кроку назад" - ISW
4548

Донбас залишається для РФ єдиною ділянкою де вони можуть продовжувати атакувальні дії, але і там починаються пробиватися паростки паніки

Аналітичний центр Institute for the Study of War у своєму новому зведенні розповів про стан бойових порядків рашистів. Окрему увагу у ньому заслуговують напрямки на Херсонщині та Донбасі, де ЗСУ продовжують вести запеклі бої з ворогом.

Зокрема на Херсонській області, як пише ISW, командування угрупуванням рашиських військ намагається не допустити скочування у хаос, як це було на Харківщині. Ворог доволі сильно укріпив свої позиції, а оборону тримають підрозділи "елітної" 1-ої гвардійської танкової армії, інші підрозділи якої були розбити на Харківщині.

Читайте також: Попри будь-які втрати РФ буде "битися" на Донбасі своєю звичною тактикою – Business Insider

З боку Defense Express зазначимо, що ще до початку контрнаступу ЗСУ на Херсонщині Кремль загнав туди й інші "елітні" частини, зокрема підрозділи повітряно-десантних військ. Попри це, ЗСУ продовжують просуватися вперед одразу на трьох напрямках - на Херсон, по осі траси М14, від Білогірки у напрямі Нової Каховки та з півночі.

В цій ситуації необхідно розуміти, що час грає проти ворога, бо для утримування своїх підрозділів він має забезпечувати їхню логістику. Але ЗСУ успішно тримають контроль за перекиданням нових сил ворога. Наприклад, вчора Оперативне командування "Південь"

повідомило, що рашисти спробували для перекидання військ використати баржу, яку було потоплено разом з 5 одиницями бронетехніки та 62 рашистами.

Загалом єдиним напрямом на якому рашисти намагаються просуватися вперед - це Донбас. Як пише ISW на основі моніторингу джерел у РФ, командуванням рашистів на цьому напрямі видано наказ утримувати позиції за будь-яких умов та не зважаючи на оперативну обстановку. Фактично це наказ "ні кроку назад", видання якого зараз, коли рашисти йдуть в атаку може виглядати дещо дивно.

Але можливо справа в тому, що рашисти на цій ділянці усвідомлюють межі свого атакувального потенціалу для відновлення якого вони будуть змушені перейти до оборони.

Читайте також: Треба більше "гарматного м’яса": РФ хитрістю виманює людей на війну