xcounter
#

Попри будь-які втрати РФ буде "битися" на Донбасі своєю звичною тактикою – Business Insider

3621
Попри будь-які втрати РФ буде "битися" на Донбасі своєю звичною тактикою – Business Insider

У НАТО відзначають, що РФ і далі нищитиме українські міста та цивільну інфраструктуру

Російська окупаційна армія продовжить свої спроби наступу на Донбасі, незалежно від того, які втрати вона понесе від таких дій. Про це повідомляє німецька редакція видання Business Insider з посиланням на звіт розвідувального управління НАТО, який опинився в руках журналістів.

Під словами "продовжать наступ" йдеться про те, що російська армія продовжить нищити цивільну інфраструктуру на українські населені пункти зі ствольної та реактивної артилерії.

Читайте також: Армія РФ втратила на Харківщині та Півдні більше танків, аніж може зняти із зберігання
ракетна система Himars
Одна зі знищених російських військових баз на Харківщині ударом ракетної системи HIMARS

Загалом, як повідомляє видання, у НАТО дають таку оцінку бойовим діям в Україні: "Українські війська витіснили російську армію на сході, а також тиснуть на півдні, однак війна далека від завершення".

т-62
Затрофеєний українськими захисниками російський танк Т-62

У НАТО визнають – український наступ здійснив "значний вплив" на логістику російського окупаційного війська, однак зазначають, що наразі РФ не "відступає від своїх військово-політичних цілей".

Водночас як раніше розповідали у The New York Times, успіхи ЗСУ на північному сході наразі є одним з найважливіших досягнень Збройних Сил України й наразі є всі "натяки" на те, що загалом успіх на Харківщині може стати раннім етапом широкомасштабного наступу.

бронетехніка рф втрати
"Успіхи" окупантів на Харківщині. Фото – Арсен Федосенко

Разом з тим відзначається, що РФ так і не змога подолати основні проблеми, які переслідують її ще з початку повномасштабної війни РФ – зокрема з вирішенням логістичних проблем.

Читайте також: Чи справді контрнаступ на Півдні – "відволікаючий маневр", і які успіхи мають ЗСУ на Херсонщині