xcounter
#

Рашисти хочуть перейти на "кустарне" виготовлення блоків "Контакт-1" для танків

2665
Рашистський Т-72Б3, де "Контакт-1" встановлено навіть на "мангалі", травень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Рашистський Т-72Б3, де "Контакт-1" встановлено навіть на "мангалі", травень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Якщо це будуть справді робочі зразки, це може ускладнити для ЗСУ знищення танків ворога

Польське видання Defence24 в своєму огляді згадує зокрема про те, що російські окупанти хочуть перейти на кустарне виготовлення блоків динамічного захисту для своїх танків. Мовляв, такий заклик до своїх "волонтерів" через соцмережі вже закинули рашистські "воєнкори", котрі в свою чергу перед цим начебто спілкувались "в полях" з танкістами окупаційних військ.

Запит на "кустарне" виготовлення блоків "Контакт-1" у рашистів виник через проблеми з постачанням. Але поки не зрозуміло, що саме є причиною таких проблем – проблеми саме доставкою, чи нестача виробничих потужностей для промислого виготовлення блоків динамічного захисту. При цьому вважається, що відсутність такого захисту робить танк на 80% уразливішим до вогню протитанкових гранатометів чи ПТРК.

Читайте також: Росіянам на Ка-52 простіше навіть з відірваним хвостом тягнути до аеродрому, аніж катапультуватись
Елементи кустарно виготовлених рашистами блоків "Контакт-1", червень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Від Defense Express додамо, що новини про намір рашистів "кустарно" виготовляти блоки "Контакт-1" виглядають як мінімум специфічно.

Хоча б тому, що тут мова все таки про технологічно складні вироби: кожен з блоків динамічного захисту "Контакт-1" має споряджатись двома елементами 4С20, загальна маса яких має складати 5,3 кг (без кріплень); а при цьому контейнер з 4С20 повинен бути стійким до ураження стрілецькою зброєю та впливу запалюючих речовин. І при цьому всьому кожен з блоків має працювати як елемент єдиного комплексу, маса якого на танку має складати 1,2 – 1,5 тонн.

Рашисти споряджають свій танк кустарно виготовленими блоками "Контакт-1", червень 2023 року, зображення з відкритих джерел

Водночас, варто зробити таку поправку – якщо рашистам все ж вдасться виготовляти працездатні зразки "Контакт-1" навіть кустарного виробництва, це все рівно принесе свої проблеми для ЗСУ, зокрема при боротьбі проти російських танків.

Раніше британський Королівський інститут оборонних досліджень (RUSI) в одному із своїх досліджень відзначав таку тенденцію – окупанти почали хаотично оснащувати блоками "Контакт-1" свої танки, і це привело до того, що нашим захисникам доводиться витрачати більше боєкомплекту для знищення ворожої "броні". Іноді єдиним виходом лишається уже просто бити по гусеницям.

Також Defense Express писав раніше про те, що тепер рашисти обладнують "мангалами" свої танки прямо на заводі, і що ця нова версія захисту виходить уже на промисловий рівень. Також ми розповідали про те, як саме окупанти адаптували свої "мангали" під блоки "Контакт-1".

Заводська версія "мангалу", червень 2023 року, зображення з відкритих джерел
Читайте також: За час війни проти України РФ вже зняла зі зберігання мінімум 25% артсистем на складах