xcounter
#

Ракета HARM з МіГ-29, залп з HIMARS чи "подвійний" SMArt: чим ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС (відео)

40457
Ракета HARM з МіГ-29, залп з HIMARS чи "подвійний" SMArt: чим ЗСУ знищили рідкісну російську РЛС (відео)

Розбираємо ефектний удар ЗСУ по позиціях рашистів

Артилерія Збройних Сил України влучним "пострілом" демілітаризувала рідкісну РЛС російської окупаційної армії. Відео з ураженням ворожої РЛС публікує Головне управління розвідки МОУ.

Так, у Запорізькій області було знищено радіолокаційний комплекс розвідки і контролю "Зоопарк-1": "Точне влучання по визначеним координатам повністю вивело з ладу техніку, що дозволяла коригувати вогонь ворожої артилерії". Також окупанти недорахувалися чотирьох одиниць автомобільної та броньованої техніки.

Читайте також: У РФ вивели з ладу коштовну контрбатарейну РЛС "Зоопарк-1М" просто не розрахувавши висоту моста

Одразу варто зауважити – цікавий у цьому епізоді не тільки сам факт знищення доволі таки рідкісної у військах РФ РЛС "Зоопарк", але й те, чим саме ЗСУ "накрили" позицію окупантів.

HIMARS
Боєприпас, що влучив у рашистську РЛС

Так, наприклад, на відео можна "зловити" кадр з ракетою (фото вище), що летить у "Зоопарк-1" – спочатку можна припустити, що російську РЛС знищила протирадіолокаційна ракета AGM-88 HARM, випущена з МіГ-29. Тим паче, що після появи у ЗСУ цих ракет, наші військові стали активніше нищити російські РЛС.

РЛС
Момент ураження РЛС

Разом з тим, декілька фактів говорять про те, що це все ж таки була не HARM, а інша зброя, яку ЗСУ також отримали від США. Наприклад, той факт, що по позиції окупантів було випущено шість ракет, а також повітряний підрив та точність, з якою, зокрема, була уражена перша ціль – РЛС рашистів – вказує на те, що ЗСУ, ймовірно, "накрили" окупантів залпом з ракетної системи HIMARS.

У соцмережах також припустили, що позицію ворога могли накрити залпом з "мішанини" високоточного M982 Excalibur, "подвійного" SMArt 155, а також звичайними 155-мм снарядами (публікація вище), однак зауважимо, що розміри боєприпасу, випущеного по РЛС, говорять на користь саме HIMARS, а не 155-мм снарядів.

Крім того, всі вибухи були надто потужними як для суббоєприпасів SMArt. На відео нижче – приклад ураження двох цілей боєприпасом SMArt 155 з гаубиці PzH 2000

Для порівняння – на відео нижче можна у деталях побачити роботу ракетної системи HIMARS по цілях.

Читайте також: ЗСУ вполювали ще чотири С-300 та рідкісну РЛС для виявлення балістичних ракет "Имбирь" від ЗРК С-300В