xcounter
#

У РФ вивели з ладу коштовну контрбатарейну РЛС "Зоопарк-1М" просто не розрахувавши висоту моста

152425
 1Л260 "Зоопарк-1М"
1Л260 "Зоопарк-1М"

1Л260 "Зоопарк-1М" зазнав суттєвих пошкоджень через те, що просто зіткнувся із мостом

Армія РФ в черговий раз довела, що планування та здоровий глузд - це не найсильніші їхні сторони. Зокрема при транспортуванні контрбатарейного радара 1Л260 "Зоопарк-1М" на тралі його водій банально не вирахував висоту моста.

Подія, фото якої з'явились у мережі, трапилась дням у Воронежі.

Читайте також: Як рашисти намагались захистити свої танки "мішками" та "мангалами", і чому з цього нічого не вийшло

В результаті доволі коштовна бойова машина, якої до речі доволі мало у армії РФ, врізалась у проліт моста та зазнала ушкоджень. Судячи з фото довгому та коштовному ремонту можуть потребувати складний гідравлічний вузол підйому радара, а також сам радар з фазованою антенною решіткою.

Водночас, судячи з усього, рашист, який здійснював перевезення "Зоопарк-1М" вирішив просто спустити шини, пройти під мостом та здати техніку. Тому, можливо, реальна боєздатність цієї РЛС стане відома лише під час спроби її розгорнути на позиції.

"Зоопарк-1М" на марші

Зазначимо, що 1Л260 "Зоопарк-1М" був вперше продемонстрований у РФ лише у 2013 році. Він призначений для виявлення артилерії противника. Декларується, що вогневі позиції гаубиць він бачить на дальностях до 12 км, мінометів – до 17 км. РСЗВ визначаються з 20-22 км, а пускові позиції тактичних ракетних комплексів - з 45 км.

Читайте також: Яку техніку Україна зможе ремонтувати на заводах в Болгарії