xcounter
#

ПС ЗСУ та ГУР МОУ вперше знищили в повітрі бомбардувальник Ту-22М3 - офіційне підтвердження

6258
ПС ЗСУ та ГУР МОУ вперше знищили в повітрі бомбардувальник Ту-22М3 - офіційне підтвердження

Деталі цієї ефективної операції не розкриваються, також у ПС ЗСУ повідомили деталі про відбиття нічної атаки російського окупаційного війська

Російське окупаційне військо сьогодні зранку, 19 квітня, втратило свій бомбардувальник Ту-22М3, який ворог використовував для терористичних ракетних обстрілів України — у мережі вже з’явилися яскраві кадри падіння літака та фото з місця його "приземлення". Водночас актуальним залишалося питання, що ж стало причиною падіння ворожого літака, бо варіант з "дружнім вогнем" російської ППО виглядає досить неправдоподібно.

Але тепер ми маємо підтвердження Командувача Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Миколи Олещука, що ворожий бомбардувальник Ту-22М3, який є носієм крилатих ракет Х-22, було збито у результаті роботи зенітних ракетних підрозділів ПС ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міноборони України. І це вперше, коли літак було знищено Силами оборони України безпосередньо в небі — раніше ворог втрачав його "на землі".

Читайте також: Чи можливо взагалі збити Ту-22М3, навіть якщо є Patriot: пояснюємо на картинках

Ту-22М3
Фото з місця падіння ворожого бомбардувальника Ту-22М3

Водночас щодо ракетної атаки вночі, то Командувач ПС ЗСУ повідомляє наступне — що також під час цієї атаки вперше було знищено дві ракети Х-22, всього ж ворог випустив по Україні шість цих ракет зі своїх Ту-22М3 з акваторій Чорного та Азовського морів.

Загалом рашисти атакували Україну 36 засобами повітряного нападу, з них 22 ракети та 14 ударних БПЛА типу Shahed, нашою протиповітряною обороною було знищено 29 повітряних цілей:

  • 14 з 14 ударних дронів;
  • 2 з 2 крилатих ракет типу Х-101/Х-555;
  • 11 з 12 авіаційних ракет Х-59/Х-69;
  • 2 з 6 крилатих ракет Х-22;
  • 0 з 2 крилатих ракети "Искандер-К".
Читайте також: Росіяни розкрили, скільки для них коштує Ту-22М3 з ракетою Х-22, і там цифри здивують