xcounter
#

Проблему зі Stryker з баштою SAMSON, яка випливла ще в 2021 році, вирішено, затримка у постачанні — до року

3242
Фото: Oshkosh Defense
Фото: Oshkosh Defense

Армія США озброїть перший підрозділ цими машинами з новим озброєнням восени-взимку наступного року

Американські фахівці вирішили проблему з програмним забезпеченням для бронемашин Stryker з новим озброєнням — про це повідомив виконавчий директор програми наземних бойових систем Ground Combat Systems Гленн Дін, нові машини будуть постачатися Армії США наприкінці наступного року.

Йдеться про машини у рамках угоди від середини 2021 року, коли Армія США обрала компанію Oshkosh Defense для реалізації програми системи озброєння середнього калібру Medium Caliber Weapon System (MCWS), розповідають у виданні Breaking Defense.

Читайте також: США намагаються вичавити РФ з ринку ППО Індії та пропонують ліцензію на найновіший Stryker M-SHORAD

Цей контракт передбачає оснащення бронемашин Stryker системами озброєння на базі сімейства башт SAMSON від Rafael з 30-мм гарматою, але адаптованих під вимоги Армії США.

І вже у 2021 році було відомо, що у цього варіанта бронемашини є проблеми з маркуванням цілі та веденням вогню під час руху, причому вже згодом виявилося, що проблема не "фізична", а пов’язана саме з програмним забезпеченням.

Зрештою, на початку цього року, Армія США призупинила випробування, щоб в Oshkosh Defense могли остаточно внести всі необхідні зміни. Після того, як в серпні було поновлено тестування Stryker, виявилися, що внесені "правки" спрацювали і машини дуже добре демонструють себе під час тестувань.

Stryker
Stryker з БМ Dragon, фото ілюстративне, джерело — U.S. DoD

Разом з тим, якщо раніше Армія США планувала озброїти перший підрозділ новими Stryker до кінця цього року, то тепер це відбудеться орієнтовно у проміжок з кінця вересня по середину грудня 2024 року, тобто затримка становитиме аж до року. Водночас план з Армії США з оснащення цих Stryker з модифікованою баштою SAMSON не змінився і залишився на рівні трьох бригад.

Читайте також: Як у Армії США "буксують" з системами активного захисту для своїх Abrams, Bradley та Stryker