xcounter
#

Потужніший, ніж у Rafale і Eurofighter Typhoon: Франція протестувала прототип двигуна для винищувача NGF

6074
Концепція винищувача у рамках програми FCAS
Концепція винищувача у рамках програми FCAS

Випробування прототипу двигуна пройшли наприкінці 2021 року

Франція провела випробування прототипа двигуна для винищувача нового покоління (Next Generation Fighter, NGF), який вона розробляє спільно з Німеччиною та Іспанією у рамках масштабної програми бойової системи майбутнього FCAS (Future Combat Air System).

FCAS винищувач
Офіційна презентація макета літака NGF відбулася під час Paris Air Show у червні 2019 року

Як повідомляють в Eurasian Times, французька агенція з оборонних закупівель повідомила, що прототип двигуна, що створюється у рамках програми Turenne, успішно пройшов наземні випробування з використанням силової установки, адаптованої з Snecma M88, яка наразі встановлюється на Dassault Rafale.

Читайте також: ​Винищувач шостого покоління NGF під загрозою: Франція та Німеччина не можуть домовитись
Snecma M88-2 двигун Rafale
Двигун Snecma M88-2, 2007 рік

Очікується, що новий двигун буде мати більшу тягу, ніж у Rafale і Eurofighter Typhoon, тому винищувач NGF, що створюється у рамках програми FCAS, має замінити обидва винищувачі.

Зазначається, що новий двигун для винищувача NGF має бути універсальним, оскільки сам винищувач повинен бути здатен як створювати потужну гіперзвукову тягу, так і літати на малій швидкості протягом тривалого періоду. Цей двигун також повинен бути компактніший за аналоги та дозволяти винищувачу NGF нести більше зброї, ніж його попередники.

Читайте також: Проєкт винищувача NGF має зрушити з місця: Airbus і Dassault усунули "головну перепону" в програмі