xcounter
#

Попри санкції, російський ОПК виготовляє близько 100 далекобійних ракет різних типів

3596
Пуск "Искандера", фото ілюстративне
Пуск "Искандера", фото ілюстративне

І, судячи з усього, надалі "оборонка" РФ буде збільшувати цю цифру

Російський оборонно-промисловий комплекс за один місяць виготовляє близько 100 ракет різних типів, які окупанти використовують для терористичних обстрілів України – такі дані в інтерв’ю виданню "Укрінформ" наводить представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Так, сьогодні варто констатувати той факт, що російська "оборонка" не тільки зберігає, але й нарощує темпи виробництва далекобійного ракетного озброєння різних типів.

Читайте також: Скільки всього дронів-камікадзе типу Shahed РФ випустила по Україні за 10 місяців
Калибр
Пуск ракети "Калибр"

Наприклад, за місяць окупанти можуть виробляти понад 10 ракет для ОТРК "Искандер", до 30 крилатих ракет "Калибр" морського базування і ще до 60 одиниць крилатих ракет повітряного базування, серед яких і аеробалістичні ракети "Кинжал".

Причому, як відзначає Громов, збільшення темпів виробництво пов’язане як і з тим, що підприємства російського ОПК переходять на цілодобовий режим роботи, так і з тим, що РФ навчилася обходити санкції шляхом закупівлі необхідних комплектуючих.

Х-47
Х-47 "Кинжал" на озброєнні МиГ-31К

Так, у нещодавньому звіті санкційної групи Єрмака-Макфола йдеться про те, що, наприклад, у російській ракеті Х-101, яка 13 червня вдарила по будинку у Кривому Розі, було знайдено 53 критичні компоненти, які потрапили до РФ з "демократичних країн".

Х-101
Рашистський Ту-95МС з ракетами Х-101

А такі ракети, як "Искандер" чи "Кинжал" взагалі мають найбільше всього компонентів західного походження, як раніше розповідали у ГУР МОУ. Ну і водночас можна згадати той факт, що рашисти стали активніше бити по Сходу України із ОТРК "Искандер".

Водночас загалом у російській зброї було знайдено 1057 закордонних компонентів, поставлених від 155 компаній. Що дозволяє РФ нарощувати темпи виробництва зброї для війни в Україні.

Читайте також: Поки мріємо про Tomahawk, в США виник варіант і з ракетою SM-6 на 460 км по балістиці