xcounter
#

Понад два місяці безперервного польоту неочікувано обірвалися: за декілька годин до абсолютного рекорду

17749
Понад два місяці безперервного польоту неочікувано обірвалися: за декілька годин до абсолютного рекорду

Але розробникам вдалося зібрати всі необхідні дані для дослідження – крім того, БПЛА встановив низку інших рекордів

У США неочікувано перервався політ безпілотника Zephyr, що працює на сонячній енергії – 19 серпня, після того, як цей БПЛА знаходився у повітрі 64 дні поспіль. Про це повідомляє видання Simple Flying.

"Після 64 днів польоту у стратосфері та виконання численних задач місії, Zephyr зіштовхнувся з обставинами, які призвели до припинення його польоту. Ніхто не постраждав. Наразі наші команди аналізують понад 1500 годин даних місії", – повідомив представник Airbus Defense, розробник БПЛА Zephyr.

Читайте також: Безпілотник Zephyr S перебуває у повітрі вже 17 днів – і це не рекорд
безпілотник Zephyr
Під час запуску БПЛА Zephyr, фото ілюстративне

Попри втрату літака, розробники та армія США за години польоту зібрали важливі дані з безпілотника, що допоможе військовим у досягненні своїх висотних оперативних цілей.

Безпілотник Zephyr унікальний тим, що може працювати на великих висотах та здатний тривалий час перебувати у повітрі завдяки сонячним панелям, які забезпечують достатньо енергії для живлення як вдень, так і вночі.

Під час свого 64-денного рекорду Zephyr встановив низку рекордів, зокрема рекорд з тривалості перебування у повітрі серед БПЛА, а також новий рекорд максимальної висоти у своєму класі – 76 100 футів (23,195 км).

Крім того, під час цього польоту він ледь не побив ще один рекорд – найдовшого безперервного польоту в історії – йому не вистачило всього декілька годин, щоб "побити" рекорд у 64 дні 22 години 19 хв та 5 с, встановлений двома пілотами літака Cessna 172 – Робертом Тімом та Джоном Куком – ще у 1959 році.

Читайте також: Безпілотний HIMARS з втричі більшою кількістю ракет: що відомо про автономну пускову установку AML