xcounter
#

Безпілотник Zephyr S перебуває у повітрі вже 17 днів – і це не рекорд

39317
Безпілотник Zephyr S перебуває у повітрі вже 17 днів – і це не рекорд

Попередній рекорд цього безпілотника – 26 днів у повітрі

США тестують свій безпілотний авіаційний комплекс Zephyr S від Airbus, що працює на сонячній енергії і вже 17 днів знаходиться у повітрі у рамках довготривалого вирпобувального польоту, розповідають у виданні The War Zone.

Zephyr безпілотник бпла
Під час запуску БПЛА Zephyr, фото ілюстративне

Цей безпілотник (іноді його називають псевдосупутником з урахуванням його потенціальних можливостей) злетів минулого місяця (15 червня) з випробувального полігону Армії США Юма, що в Аризоні, з метою "перевірки високоефективних льотних характеристик", зокрема для перевірки місткості БПЛА для зберігання енергії, довговічності батареї, ефективності сонячних батарей тощо.

Читайте також: З’явилися нові фото "майбутнього безпілотної авіації" від турецької Baykar Makina

Конструкція безпілотника Zephyr S була оптимізована для високоефективного польоту на значній висоті. Він має розмах крил у 25 метрів, а загальна маса становить всього близько 75 кг – він достатньо легкий, щоб вручну могла запустити невелика команда людей.

Безпілотник Zephyr S має "стелю" у 23 200 м, водночас наскільки швидко він може долати відстані – невідомо, однак його попередник Zephyr 7 мав заявлену крейсерську швидкість у 55 км/год.

Як довго буде тривати політ безпілотника наразі невідомо, однак його попередній рекорд з тривалості перебування у повітрі становив майже 26 днів і був встановлений у 2018 році – цей показник досі є світовим рекордом з тривалості польоту безпілотного літального апарату будь-якого типу.

Читайте також: "Безкоштовні" Bayraktar TB2 вже скоро будуть допомагати ЗСУ нищити окупантів