xcounter
#
Leopard 2PL
Leopard 2PL

​Польща розпочала глобальну модернізацію всіх танків Leopard 2A4: перша партія вже у військах (фото)

1063

Leopard 2PL отримав нову гармату, додаткові елементи захисту та електроніку

Армія Польщі отримала першу партію Leopard 2PL - модернізовану версію Leopard 2A4, які були передані Німеччиною у 2002-2003 роках. Загальна вартість модернізації понад 140 машин оцінюється щонайменьше у 480 млн євро.

Перші дві машини вже передані до 10-ї бронекавалерійської бригади. Ще три танки будуть готові впродовж цього тижня, повідомив польский оборонний консорціум PGZ.

Читайте також: ​Армія США отримала перші Abrams у новітній версії M1A2 SEPv3: ще більше електроніки та захисту
Leopard 2PL
Leopard 2PL отримав масивні додаткові елементи захисту

Leopard 2PL отримав вагомий пакет оновлень, який наближає його до найсучаснішої німецької версії Leopard 2А7. Модернізація включає у себе удосконалення гармати Rh-120 L44, заміну гідравлічних систем стабілізації на електричні, а також розширення номенклатури боєприпасів.

Оновлення торкнулись і захисту Leopard 2, який отримав масивні додаткові елементи броні на башті. Танк також отримав тепловізійну камеру KLW-1 Asteria III від PCO S.A та інші оптоелектороні системи для ефективних дій у будь-який час доби та погодних умов.

Leopard 2PL
Leopard 2PL повністю замінить Leopard 2А4

Роботи з модернізації машин виконується силами польского оборонно-промислового комплексу із максимальним залученням вітчизняних виробників та стратегічним партнерством з німецьким концерном Rheinmetall Landsysteme GmbH. Зазначається, що модернізація Leopard 2 та їх подальша "полонізація" визначена, як один з найголовніших пріоритетів польської оборонки.

Leopard 2PL
Польща взяла курс на "полнозицію" танкових сил

Загалом танкові підрозділи армії Польщі станом на 2020 рік мають на озброєнні, орієнтовано, 105 танків Leopard 2A5, 142 Leopard 2A4, 232 модернізованих Т-72 до рівня PT-91 "Twardy" та ще біля 380 немодернізованих Т-72.

Читайте також: Про модернізацію Т-64, історичний політ і нову компанію: події тижня від Defense Express