xcounter
#

Пілот МіГ-29 розповів, як РФ кидає в бій "повітряних самогубців" і не шкодує для них свої Су-24 та Су-25

60259
"Музейний" Су-25, фото ілюстративне
"Музейний" Су-25, фото ілюстративне

Хоча безпосередньо російські пілоти роблять висновки зі свого досвіду, "вагнерівці" діють поза будь-якими правилами

Український пілот винищувача МіГ-29 з позивним "Джус" в ексклюзивному інтерв’ю виданню The War Zone розповів, як РФ використовує пілотів-"вагнерівців" у повітряних боях у війні в Україні.

Так, відзначається, що хоча зазвичай російські винищувачі літають за правилом "безпека понад усе", іноді окупанти нехтують цим правилом.

Читайте також: Чи наважиться Лукашенко передати РФ свої Су-27 та Су-24, що стоять на базах зберігання

Наприклад під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області окупанти влаштували "справжнє свавілля", посилаючи через лінію фронту бомбардувальники й навіть винищувачі зі звичайними некерованими бомбами, фактично "вбиваючі" свої літаки в українську протиповітряну оборону.

І для таких задач у РФ є пілоти з ПВК "Вагнер", які можу виконувати "дурні самовбивчих місій" – і хоча на Су-24 та Су-25 літають "старі діди", але, як відзначає "Джус", це також своєрідна загроза – бо вони "божевільні", і, оскільки не є "офіційними" військовими, то й діють поза всякими правилами. "Їм плювати на людей, плювати на мирних жителів. Вони просто найманці – просто вбивці, от і все", – пояснює "Джус".

Загалом же, говорячи про дії так званих "ВКС" РФ, то "Джус" зауважує, що російські пілоти зазвичай не поспішають вступати в бій з українськими, якщо не впевнені, що мають значну перевагу.

"Джус" також відзначає, що противник зрештою порозумнішав після серйозних втрат, яких зазнав у перші тижні повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Міноборони РФ "знайшло" у ПС ЗСУ десятки штурмовиків Су-25 і "збиває" їх вже по третьому колу