xcounter
#

Пентагон екстрено замовляє розробку ефективного засобу протидії дронам-камікадзе Shahed-136 та подібним

3444
Shahed-136
Shahed-136

Активне використання іранських дронів-камікадзе Shahed-136 армією РФ для ударів по Україні змусило США якомога швидше знайти засіб ефективної протидії

Армія США терміново замовляє розробку засобу протидії дронам-камікадзе такого класу, як Shahed-136 на фоні того, як РФ використовує їх для терористичних ударів по містах.

Про необхідність знаходження ефективної відповіді повідомив полковник Майк Перент (Mike Parent), начальник відділу закупівель та ресурсів Об'єднаного управління протидії безпілотним авіаційним системам сухопутних військ під час брифінгу на форумі Association of the US Army (AUSA).

Читайте також: Оголошено строки передачі Чехії 14 одиниць Leopard 2A4 від Німеччини за "круговими постачаннями"

Офіційний запит до виробників буде сформований протягом найближчий двох тижнів, а строки виконання завдання будуть "вкрай агресивними", повідомляє Defense News.

Shahed-136

Реальну занепокоєність з боку армії США цілком можливо зрозуміти і вона торкається не скільки допомоги України, а реальної терористичної загрози через те, що такі дрони-камікадзе, як Shahed-136 зібрані з цивільних компонентів і були виготовлені Іраном, який знаходиться під санкціями. Тобто існує висока ймовірність того, що аналогічні дрони-камікадзе почнуть виготовляти навіть терористичні угрупування, або отримувати їх від країн-спонсорів тероризму.

Поки точні вимоги для засобу протидії не оголошені, але вони мають результативно протидіяти БПЛА віднесеним за класифікацією армії США до Group 3 - з вагою від 25 до 600 кг. Важливий аспект протидії полягай й в тому, що цей дрон може виконувати завдання абсолютно автономно, користуючись лише супутниковою навігацією та має примітивний автопілот.

Тобто стандартні методи боротьби з БПЛА лише придушенням каналів управління та пригніченням GPS не дозволяють ефективно збивати його з курсу. Також, враховуючи доволі низьку собівартість таких дронів, засіб його знищення має бути якомога дешевшим у використанні та експлуатації.

Читайте також: Армія РФ з "Панциря" почала гатити по житлових будинках Бєлгорода, але місцева влада говорить, що це НЛО (фото та відео)