xcounter
#

Оголошено строки передачі Чехії 14 одиниць Leopard 2A4 від Німеччини за "круговими постачаннями"

5363
Leopard 2A4
Leopard 2A4

Строки отримання Чехією 14 танків Leopard 2A4 дозволяють оцінити темпи розконсервації та відновлення цих машин оборонною промисловістю Німеччини

Чехія, яка передала Україні 72 танки Т-72 знятих з консервації та відновлених перед відправкою, домовилась з Німеччиною щодо обсягів та строків реалізації програми "кругових постачань" з Німеччиною.

Відповідно до досягнутої домовленості, про що сповістив Rheinmetall, Прага має отримати 14 танків старого покоління Leopard 2A4 та один БРЕМ Bpz3 Büffel, боєприпаси, запасні частини та інші супутні послуги.

Читайте також: РФ вивела Т-14 "Армата" на нові випробування, "мангал" на цей танк варити не стали

Але строки виконання цієї домовленості складають фактично 2023 рік, лише перша машина має надійти до Чехії у грудні цього року. Водночас загальний строк "кругових постачань" вже можливо вимірювати, як мінімум, з літа цього року, коли з'явилась перша публічна інформація щодо передачі Україні танків з Чехії якраз у межах "кругових постачань". Всі юридичні питання були узгоджені лише 11 жовтня, коли між Берліном та Прагою було формалізовано передачу саме 14 танків та одного БРЕМ.

Leopard 2A4
Leopard 2A4 - версія танка, яка відповідає рівню кінця 80-х - 90-х років

Важливий аспект полягає у тому, що всі німецькі машини, які мають бути передані Чехії не належать до Бундесверу чи його запасів. Всі 14 одиниць Leopard 2A4 та один БРЕМ Bpz3 Büffel - власність самого Rheinmetall, який викупив їх у країн, які виводили ці танки з експлуатації.

Bpz3 Büffel
Bpz3 Büffel

І цей факт дозволяє оцінити реальний стан запасів самого Бундесверу відносно танків Leopard 2, так і строків відновлення машин, які перебували на консервації силами Rheinmetall.

Читайте також: У Кремлі остаточно вирішили воювати "як діди", і повернули в стрій гаубиці Д-1 часів Другої світової