xcounter
#

Озброєння ЗСУ новітніми САУ набирає обертів, одна з країн передасть всі свої 155-мм Caesar

17614
САУ CAESAR
САУ CAESAR

Парк 155-мм артилерії ЗСУ поповниться ще 19 САУ

Данія посилить Збройні Сили України одразу 19 самохідними артилерійськими установками Caesar – про це йдеться у повідомленні міністерства оборони цієї країни. Що найцікавіше, Данія вирішила передати Україні всі свої артилерійські установки французького виробництва – 15 одиниць, які вже стоять на озброєнні, і ще чотири, які їй повинна була передати французька "оборонка".

Причому у контексті саме данських САУ Caesar варто зауважити, що йдеться саме про версію з колісною формулою 8x8 на базі шасі Tatra T815-7, яка була продемонстрована у 2015 році.

Читайте також: Франція в останні секунди проґавила покупця на САУ Caesar, який обрав іншого неочікуваного постачальника

Ця версія передусім отримала удосконалену систему управління озброєнням та нову автоматизовану систему заряджання, завдяки якій екіпаж САУ становить всього 2-3 особи. САУ має максимальну дальність стрільби до 55 км, має боєзапас у 36 снарядів і швидкострільність у 8 пострілів за хвилину.

Як відзначають у міноборони Данії, з цією системою є "низка технічних проблем", які будуть вирішувати спільно з виробником САУ французькою компанією Nexter, а також українською стороною.

Читайте також: ЗСУ стріляють із САУ CAESAR більше півроку, є проблеми з ремонтом та новими стволами