xcounter
#

Озброєння та боєприпасів витрачається більше, ніж можна виготовити — Буданов

8289
Ешелон російський танків Т-90М "Прорив", січень 2023 року
Ешелон російський танків Т-90М "Прорив", січень 2023 року

На думку очільника ГУР МОУ, у контексті економіки та озброєнь РФ без проблем зможе вести бойові дії до 2025 року

Повномасштабне вторгнення РФ в Україну показало, що "світ виявився не готовий до війни такої інтенсивності" — таку тезу озвучив очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Він наголошує на тому, що це також буде один з висновків, "які точно будуть робити всі країни після того". Такі тези від керівника ГУР МОУ прозвучали в інтерв’ю виданню "Українська правда" в контексті відповіді на питання про те, як довго за його оцінками може тривати війна в Україні.

Читайте також: В Армії США не завжди знають, де і скільки мають "зайвої" зброї: що з нею буде, коли все познаходять
генштаб ЗСУ війна
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Буданов відзначає, що з точки зору економіки РФ "без особливих проблем" може дозволити собі воювати до 2025 року, у контексті озброєння та військової техніки — на рік більше, до 2026. Втім, уточнює, що сьогодні темпи відновлення техніки у РФ не високі, і тому ця цифра може зміститися дещо вліво.

танки
Виробництво танків на "Уралвагонзаводе", фото ілюстративне

"Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік", — підсумовує керівник ГУР МОУ. Окремо Буданов оцінює людський ресурс, констатуючи, що РФ йому вистачить надовго. З ось такою ремаркою: "Але хто б там не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька".

Буданов відзначає, що РФ відчуває брак боєприпасів і брак озброєнь — а на питання про співпрацю РФ з Іраном та Північною Кореєю відзначає, що Україна своєю чергою отримує озброєння та інші ресурси з таких країн, як США, Велика Британія тощо.

Shahed
Дрон-камікадзе типу Shahed, фото ілюстративне

"Сукупні витрати озброєння боєприпасу набагато більше, ніж те, що можна виробити. Як нам з нашими союзниками, так і їм з їхніми союзниками, — відзначає керівник ГУР МОУ. — Всі будуть намагатися нарощувати свої арсенали".

Читайте також: Розкрито терміни постачань перших F-16 від Бельгії та Данії: скільки загалом літаків вже виділили для України