xcounter
#

Олег Уруський: затверджений базовий варіант концепції розвитку передбачає фінансування авіаційної галузі на 2 млрд грн щорічно

2919
Викатка першого зразка транспортного літака Ан-178
Викатка першого зразка транспортного літака Ан-178

На засіданні Уряду була затверджена концепція Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості України на період 2021-2030 років

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський на свій сторінці Facebook у середу, 11 листопада цього року.

За його словами, розробляти цей документ почали досить давно, ще у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а завершеного вигляду він набув лише після доопрацювання у новоствореному Мінстратегпромі.

Читайте також: "Антонов" просять передати Мінстратегпрому

Навіть базовий варіант програми розвитку авіабудівної галузі передбачає її фінансування з боку держави на, приблизно, 2 млрд грн щорічно. Це дозволить відновити повномасштабне виробництво цивільних літаків і освоїти повний процес виробництва гелікоптерів.

ДП "Антонов"
Головний цех ДП "Антонов" з недобудованими літаками

Крім того, в результаті реалізації Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості України у найближчому десятиріччі мають бути створені нові конкурентоздатні авіаційні технології, матеріали, виробничі процеси та обладнання, які використовуватимуться у серійному виробництві літаків, авіаційних двигунів та іншої авіаційної техніки.

Читайте також: В Мінстратегпромі спростували продаж акцій "Мотор Січ" Туреччині