xcounter
#

"Антонов" просять передати Мінстратегпрому

3142
"Антонов" просять передати Мінстратегпрому

Державний концерн "Укроборонпром" не має законодавчих підстав для створення наглядової ради та зміни статуту підприємства в цій частині, йдеться в офіційному зверненні профільних асоціацій

Низка профільних асоціацій – "Укравіапром", Об’єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості та Профспілка авіабудівників – наполягають на передачі ДП "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпром", до сфери управління Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це повідомляє Економічна правда із посиланням на офіційне звернення підприємств.

Читайте також: ДП "Антонов" модернізує один з Ан-26 ЗСУ під використання американських парашутних систем
Ан-26
Ан-26 ПС ЗСУ у березні 2018 року / Фото: Oleksandr Vaga

У зверненні йдеться про те, що ДК "Укроборонпром" намагається терміново змінити форму управління та створити наглядову раду ДП "Антонов".Разом з тим, законодавство не передбачає ніяких норм щодо наглядових рад державних унітарних підприємств ОПК, що є учасниками "Укроборонпрому".

Йдеться про Закон "Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі", "який у даному випадку є спеціальним законом", як стверджується в офіційному зверненні.

Таким чином, Концерн не має законодавчих підстав для створення наглядової ради та зміни статуту підприємства в цій частині.

Ан-178
Перший серійний Ан-178 для МВС Перу / Фото: "Економічна правда"

"Потрібно невідкладно скасувати рішення Концерну щодо створення наглядової ради ДП "Антонов" як таке, що немає законних підстав та вжити заходів щодо передачі ДП "Антонов" та інших підприємств авіабудування із сфери управління Концерну до сфери управління Мінстратегпрому", – йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв Defense Express, новий президент ДП "Антонов" Олександр Лось був несподівано звільнений з посади, на якій він пропрацював трохи менш як чотири місяці.

Олександр Лось Президент ДП
Президент ДП "Антонов" Олександр Лось під час церемонії завершення складання планеру нового Ан-178 для Перу / Фото: "Антонов"

Разом з тим, на початку жовтня Зеленський звільнив Абромавичуса та призначив виконуючого обов’язки гендиректора "Укроборонпрому". Ним став Ігор Фоменко, який до цього призначення Ігор Фоменко в "Укроборонпромі" обіймав посаду директора з виробництва та одночасно опікувався кластером бронетанкової техніки.

Читайте також: "Антонов" хоче вийти на рівень виробництва 12 Ан-178 на рік у 2023 році