xcounter
#

Новий Президент ДП "Антонов" несподівано був звільнений з посади (фото)

9459
Президент ДП "Антонов" Олександр Лось під час церемонії завершення складання планеру нового Ан-178 для Перу / Фото: "Антонов"
Президент ДП "Антонов" Олександр Лось під час церемонії завершення складання планеру нового Ан-178 для Перу / Фото: "Антонов"

Олександр Лось проробив на своїй посаді трохи менш як чотири місяці

В мережі з'явився текст наказу ДК "Укроборонпром" згідно з яким, обраного в середині цього року Президента Державного підприємства "Антонов" Олександра Лося було звільнено із займаної посади.

Відзначається, що звільнення колишнього очільника відбулося "за власним бажанням" згідно з статтею 39 Кодексу законів про працю України.

Читайте також: На початку 2021 року буде завершено будівництво імпортозаміщеного Ан-178: МВС та ЗСУ збираються замовити 28 таких літаків (відео)
Наказ

Наказ датований 4 листопада 2020 року, тоді як контракт Олександра Лося про призначення його Главою "Антонов" було укладено 7 липня цього року.

Нагадаємо, ще деякий час (з 9 червня 2020 року) колишній віцепрезидент з проектування держпідприємства обіймав посаду виконуючого обов'язки Президента "Антонов", поки "нова команда", на чолі з Айварасом Абромавічусом намагалася звільнити з посади Олександра Донця.

Абромавичус
Айварас Абромавичус та Олександр Лось

Варто додати, що це звільнення, після скандальної історії з досить важким призначенням на цю посаду, виглядає досить дивним.

Ан-178
Стан виробництва фюзеляжу Ан-178 (зн 006) на початок серпня цього року

Адже лише в середині серпня ц.р. пройшла церемонія завершення складання планеру нового Ан-178 (борт 006) для МВС Перу, а нещодавно віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив про узгодження Міноборони України "останніх штрихів контракту" з ДП "Антонов" щодо закупівлі трьох нових Ан-178 й планах на наступний рік з придбання кількох Ан-74.

Читайте також: Олег Уруський: Міноборони узгоджує останні штрихи контракту щодо закупівлі Ан-178 (відео)