xcounter
#

Новий коліматорний приціл для кулемету: тепер влучати стане просто

3095
Коліматорний приціл для кулемету 12, 7 мм
Коліматорний приціл для кулемету 12, 7 мм

Коліматорний приціл для кулемету 12,7 мм надасть українським військовим нові можливості на полі бою. Так стверджують на державному підприємстві "Ізюмський приладобудівний завод", де розробили та виготовили цей прицільний прилад.

Коліматорний приціл створений для використання у складі великокаліберних станкових кулеметів, має підвищену стійкість до віддачі, ударних навантажень, підвищує швидкість прицілювання і точність стрільби.

Приціл коліматора забезпечує високу швидкість прицілювання - приблизно у 2-3 рази вище, ніж у кулемета з традиційним механічним прицілом.

Читайте також: "Інтерпроінвест" розробляє новий 40-мм гранатомет та автомат "Малюк" з регульованим прикладом (відео)

Адже з коліматором при прицілюванні потрібно поєднувати усього дві точки – мітку, що світиться і яку видно через окуляр. І саму ціль, у яку потрібно влучити. У звичайному механічному прицілі потрібно тримати на одній лінії мушку, цілик та ціль.

Коліматорний приціл має напівпрозору лінзу, крізь яку стрілок спостерігає за ціллю, при цьому у його полі зору також відображається і прицільна мітка. Приціл коліматора формує у поле зору стрілка червону мітку (Red Dot), яка дозволяє ефективно супроводжувати цілі у сутінках, при сонячній "засвітці", під будь-яким кутом і на будь-якій відстані від окуляра.

Велике вихідне вікно прицілу забезпечує широке поле зору в межах 20 градусів, завдяки чому приціл зручний для використання у русі і для стрільби по цілям, що переміщуються.

З коліматором при прицілюванні потрібно поєднувати усього дві точки – мітку, що світиться і ціль. На фото, на жаль, не вдалося передати легкість прицілювання.

Приціл дозволяє ефективно вражати цілі при веденні вогню з будь-якої рухомої платформи: бронетехніки, катеру або гелікоптера.

За допомогою коліматорного прицілу стрілок може контролювати і вражати цілі на відстані понад 1000 метрів, а поле зору даного коліматора достатньо велике, так що ціль практично неможливо випустити з поля зору.

Механізм коригування прицілювання дозволяє вести точний вогонь на різних дистанціях - з перемикачем дистанцій ближньої та віддаленної зони -відповідно, 200 та 1200 метрів. Точність стрільби збільшується у кілька разів.

Довідково:

Державне підприємство "Ізюмський приладобудівний завод" є провідним українським підприємством, що розробляє та серійно виготовляє сучасні прилади наведення для вітчизняних протитанкових комплексів, оптико-електронні прицільні комплексів для систем управління вогнем легко-броньованої техніки, оглядові станції спостереження для гелікоптерів.

Читайте також: США замінює легендарну М4А1 на автомат калібром 6,8 мм: огляд учасників програми NGSW