xcounter
#

Новий дроно-кіллер MORFIUS від Lockheed Martin збиватиме ворожі безпілотники мікрохвильовою зброєю

БпЛА MORFIUS з мікрохвильовим випромінювачем
БпЛА MORFIUS з мікрохвильовим випромінювачем
3448

Для боротьби із роями ворожих безпілотників Lockheed Martin пропонує нове рішення - MORFIUS, що озброєний потужним мікрохвильовим випромінювачем.

MORFIUS - це багаторазовий безпілотник, який важить трохи менше 14 кг і розміщується і стартує з пускової труби діаметром у 15 см. Він досить легкий та універсальний для запуску з нерухомих або мобільних платформ, включаючи наземні транспортні засоби, гелікоптери чи літаки та морські судна

Морфеус БпЛА
Старт БпЛА

Компанія Lockheed Martin представила свою нову концепцію на конференції AUSA Global Force Next, з наголосом на тому, що розглядає саме мікрохвильову зброю як найбільш надійний засіб протидії масовому застосуванню ворожих безпілотників.

Читайте також: Розвідувальний БПЛА Raybird-3 навчився злітати з автомобіля під час руху (відео)

Кожен дроно-кіллер MORFIUS має мікрохвильовий випромінювач потужністью у гігават - це у мільйон разів перевищує потужність стандартної мікрохвильової печі на 1000 Вт.

Але БпЛА MORFIUS теж потрібно запускати групами, аби кожен з дроно-кіллерів міг підлітати до своїх цілей і виводити їх з ладу потужним мікрохвильовим імпульсом на близькій відстані. У цьому буде їхня перевага - на відміну від наземних систем, мікрохвильове випромінювання яких втрачає енергію при збільшенні відстані до цілей.

"Вам потрібно нейтралізувати ворожий БпЛА ще до того, як він вийде на рубіж випуску власних боєприпасів, якщо він виконує ударну місію, або завчасно перешкодити виконанню розвідувального завдання", пояснювали представники Lockheed Martin. З цим якраз і має впоратись MORFIUS з мікрохвильовою гарматою.

Читайте також: Ударні БПЛА України