xcounter
#

Нові українські ракети, щоб дурити російську ППО, скільки коштує Ту-22М3 з Х-22 та інші новини й події тижня

5226
Ту-22М3 з ракетами Х-22, фото ілюстративне
Ту-22М3 з ракетами Х-22, фото ілюстративне

Як дорого рашистам коштує один ТУ-22М3 з крилатою ракетою та інші матеріали і події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Удари по танкерах РФ у Чорному морі

Вночі 5 серпня внаслідок атаки надводного катера-камікадзе був успішно уражений російський танкер Sig — систематичні результативні удари по таких об’єктах дійсно можуть мати значний вплив на здатність РФ експортувати нафту та нафтопродукти Чорним морем.

Читайте також: Москву знову атакував невідомий дрон за доволі дивних обставин та пояснень рашистів
Танкер РФ "Санар-1"
Танкер РФ "Санар-1"

Часом постачання цієї продукції здійснюється в обхід санкцій, водночас лише через порти Чорного моря РФ може отримувати колосальні прибутки. Скільки РФ втратить, якщо Україна заблокує перевезення нафти Чорним морем, Defense Express розповідав в окремому матеріалі.

Скільки коштує Ту-22М3 з ракетою Х-22

Російські "ЗМІ" пишуть, що гарнізонний суд в Мурманську присудив до умовних строків ув’язнення колишнього командира 40-го полку дальньої авіації Владіміра Алєксєєнко та колишнього керівника польотів цієї частини Владіміра Стєпанова.

бомбардувальник Ту-22М3 ракета Х-22
Ту-22М3 з ракетою Х-22

За фабулою справи, у січні 2019 року ці двоє посадовців допустили посадку Ту-22М3 з підвішеною КР типу Х-22 в складних погодних умовах, через що бомбардувальник розбився та згорів разом з ракетою, а 3 із 4 членів екіпажу загинули. Невідомо, який саме строк отримали два російські військові, але справа розкриває інший цікавий факт — скільки коштує Ту-22М3 з ракетою Х-22 коштує Ту-22М3 з ракетою Х-22.

Звільнення села Старомайорське

Після звільнення бійцями ЗСУ села Старомайорське на Донеччині 27 липня 2023 року у відкритому доступі з’явились зображення, які дозволяють стверджувати – в ході боїв за цей населений пункт окупанти втратили значну кількість бронетехніки різних типів, яка належала до складу мотострілецьких та десантно-штурмових військ армії РФ.

Знищені Т-72 і Т-80 рашистів в боях за Старомайорське
Знищені Т-72 і Т-80 рашистів в боях за Старомайорське, липень 2023 року, зображення наводить twitter-профіль Naalsio

Що заодно демонструє, що при відсічі контрнаступу ЗСУ росіяни покладаються не тільки на фортифікацію та величезні за площею мінні поля, але й на мобільні бронегрупи зі складу різних родів військ також. Як багато бронетехніки РФ знищили ЗСУ в боях за Старомайорське — розповідаємо в окремому матеріалі.

Українська ракета "Трембіта"

Французький телеканал France 24 в одному зі своїх сюжетів поспілкувався з фахівцями волонтерського конструкторського бюро PARS, які зокрема розповіли про один зі своїх проєктів, що втілюється за участі волонтерів з ГО "Відсіч" — ракети "Трембіта".

Як відзначив один з волонтерів з PARS на ім’я Сергій, ракету "Трембіта" можна буде використовувати і як дешеву хибну ціль, щоб подавити російські засоби протиповітряної оборони, виманивши їхні зенітні ракети, так і як ударний засіб. Розповідаємо про українську ракету "Трембіта" в окремому матеріалі.

Читайте також: Китайські компанії виробляють ударні дрони на замовлення РФ і вже готові обходити заборону Пекіну (відео)