xcounter
#

Китайські компанії виробляють ударні дрони на замовлення РФ і вже готові обходити заборону Пекіну (відео)

"Літаючий міномет" з Китаю на замовлення рашистів
"Літаючий міномет" з Китаю на замовлення рашистів
8734

Китайські компанії готові на замовлення рашистів збирати навіть "літаючі міномети", при цьому легко обходячи заборону китайської влади

Китайські компанії виготовляють на замовлення рашистів дрони, які пристосовані для ударів, зокрема мова йде про дрон, який може нести одразу дві 120-мм міни, кожна з яких має вагу близько 16 кг.

Відповідне відео розмістив фахівець Серій Флеш, в якому демонструється дрон китайського виробництва, який є саме таким "літаючим мінометом". При цьому на початку відео виробник тримає у руках папірець із назвою замовника - Ural Drone Hub, а поряд знаходяться й інші дрони цієї ж моделі.

Читайте також: У Польщі розписали найвірогідніший сценарій та строки дій "вагнерівців" у Білорусі

Ural Drone Hub - це доволі відома російська спільнота, яка займається дронами, їх замовленням, збиранням, а також постачання до армії РФ. Водночас відео вперше було опубліковано й на Telegram-каналі "Разработчик БПЛА", в якому міститься наступний допис:

"Ось проти таких дронів і спрямована заборона Китаю на експорт. Але якщо продавати їх у вигляді купки запчастин, то можна. Старі схеми працюють завжди".

літаючий міномет
Ще один "літаючий міномет" китайського виробництва під 82-мм міни

Нагадаємо, що наприкінці липня Пекін запровадив експортні обмеження щодо дронів, які відповідають наступним вимогам:

  • політ поза межами видимості оператора
  • час польоту понад 30 хвилин
  • максимальна злітна вага 7 кг
  • можливість перевезення та/або скидання вантажів
  • наявність розвинених нічних та тепловізійних камер
  • має потужне бортове радіообладнання, яке не відповідає цивільній радіопродукції

Ці норми почнуть діяти з 1 вересня, але, з огляду на пост рашистів, їх взагалі не дуже сильно обійти. Зокрема сам дрон, який повністю підпадає під ці критерії можливо просто розібрати й відправити без жодних обмежень у вигляді набору "збери сам".

Й маємо зазначити, що на бажання замовика китайські компанії можуть виробляти майже будь-що. При цьому у промислових масштабах включно з саме такими "літаючими" мінометами.

Читайте також: ЗСУ відбили двоетапну комбіновану атаку рашистів: ворог використав майже все, від Х-47 "Кинжал" до хибних цілей з Білорусі