xcounter
#

Москву знову атакував невідомий дрон за доволі дивних обставин та пояснень рашистів

6329
У РФ заявили, що збили єдиний дрон, який був використаний для атаки
У РФ заявили, що збили єдиний дрон, який був використаний для атаки

Атака дрона на Москву, яку у РФ висвітлювали ледь не у режимі онлайн виглядає вкрай дивно через дії самих рашистів

У РФ повідомили про атаку дронами, через яку о 10:26 було зупинена робота аеропорту "Внуково". Водночас мер Москви Собянін повідомив про те, що дрон намагався прорватися у бік Москви близько 11 години, а міноборони РФ задекларувала, що сама атака дрона відбулась об 11:27 й сам БПЛА був збитий у районі Подольська Підмосков'я.

Також у мережі вже з'явились фото уламків самого дрона-камікадзе ідентифікація яких вкрай проблематична. З огляду на носки та гумові капці особи, яка проводила знімання, фото зроблено місцевим.

Читайте також: Китайські компанії виробляють ударні дрони на замовлення РФ і вже готові обходити заборону Пекіну (відео)
збитий дрон москва

Зазначимо, що Подольск знаходиться на півдні Москви, при цьому від нього ближче не до "Внуково", а до ще одного і значно більше "Домодедово" (взагалі другий за пасажиропотоком аеродром у РФ після "Шереметьево"). Але про зупинку рейсів з "Домодедово" оголошення не було, хоча він знаходиться ближче.

Внуково закрили

Ще одна деталь - один з перших бортів, який вилетів з "Внуково" був урядовий Ту-214 "Спеціального льотного загону РФ".

політ RA-64521 урядовий літак РФ

Таким чином дрон був помічений за годину до свого збиття. Враховуючи оціночну швидкість таких апаратів орієнтовно до 200 км/год, це відбулось вже десь у районі Тули або Калуги, в залежності від маршруту. Але дрон не був збитий поки не підлетів до самої Москви, що прямо може свідчити про реальну щільність ППО навколо російської столиці.

Водночас сама атака дрона відбулась у день, що є нехарактерним, бо зазвичай це відбувається у темну пору доби або рано вранці. І поки ця одиночна атака, яка фактично супроводжувалась ледь не повідомленнями у режимі онлайн й закриттям всього одного аеропорту виглядає доволі дивною.

Читайте також: У Польщі розписали найвірогідніший сценарій та строки дій "вагнерівців" у Білорусі