xcounter
#

Як багато бронетехніки РФ знищили ЗСУ в боях за Старомайорське (фото)

22759
Знищені Т-72 і Т-80 рашистів в боях за Старомайорське, липень 2023 року, зображення наводить twitter-профіль Naalsio
Знищені Т-72 і Т-80 рашистів в боях за Старомайорське, липень 2023 року, зображення наводить twitter-профіль Naalsio

При обороні на "лінії Суровікіна" рашисти теж використовуватимуть мобільні бронегрупи з різних родів військ

Після звільнення бійцями ЗСУ села Старомайорське на Донеччині 27 липня 2023 року у відкритому доступі з’явились зображення, які дозволяють стверджувати – в ході боїв за цей населений пункт окупанти втратили значну кількість бронетехніки різних типів, яка належала до складу мотострілецьких та десантно-штурмових військ армії РФ.

Що заодно демонструє, що при відсічі контрнаступу ЗСУ росіяни покладаються не тільки на фортифікацію та величезні за площею мінні поля, але й на мобільні бронегрупи зі складу різних родів військ також. Відповідні зображення виклав у відкритий доступ OSINT-аналітик Naalsio на своїй сторінці в Twitter.

Читайте також: З'явилось перше фото залізничного мосту через Чонгар після ураження: важливі деталі знімка
Знищені Т-80БВ, БМД-2 та МТ-ЛБ рашистів в боях за Старомайорське, липень 2023 року, зображення наводить twitter-профіль Naalsio

Якщо опиратись на наявні зображення, то можемо говорити, що на полі бою в Старомайорському залишилось мінімум 4 танки типів Т-72 і Т-80, мінімум три машини типів БМП-1 та БМП-2, мінімум дві машини типів БМД-2 та БМД-4, та дві підбиті машини типів МТ-ЛБ та МТ-ЛБВК.

При цьому слід робити поправку на те, що частину своєї пошкодженої техніки, яка ще може бути придатна для ремонту або ж як "донори запчастин", військові РФ могли евакуювати в свій тил. Ну і також – що не вся техніка ворога, знищена чи пошкоджена в ході боїв за село Старомайорське, могла опинитись на кадрах із соцмереж. Через що фактичні втрати росіян по бронетехніці під час боїв за цей населений пункт можуть бути значно більші.

Знищені Т-80БВ, БМД-2 та МТ-ЛБ рашистів в боях за Старомайорське, липень 2023 року, зображення наводить twitter-профіль Naalsio

За деякими даними, для боїв за Старомайорське командування армії РФ залучало підрозділи 136-ої окремої мотострілецької бригади та 247-го десантно-штурмового полку.

На основі вищевикладеного можемо будувати припущення, що коли ЗСУ перейдуть до етапу штурму рашистських фортифікацій на Півдні, відомих також як "лінія Суровікіна", то тоді рашисти теж покладатимуться не лише на мінні поля та розгалужені укріплення, але й на маневрені резерви за підтримки бронетехніки також.

Нагадаємо, раніше Defense Express розповідав, яке значення має звільнення села Старомайорське для подальшого успіху контрнаступу ЗСУ на Півдні загалом.

Наші війська йдуть вперед, липень 2023 року, ілюстративне фото від Генштабу ЗСУ
Читайте також: У турків є бойовий модуль зі 107-мм ракетами від КБ "Луч", і він може потрапити на озброєння ЗСУ