xcounter
#

Нові підводні камені у ремонті PzH 2000 для ЗСУ: довелося канібалізувати одну САУ, щоб відремонтувати інші

20539
Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне
Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Чому виникли проблеми з ремонтом німецьких 155-мм самохідних артилерійських установок PzH 2000

Міністерство оборони Німеччини не змогло ефективно спланувати замовлення запчастин для САУ PzH 2000, що стоять на озброєнні ЗСУ, і не замовило вчасно пакети запасних частин для регулярного ремонту та підтримки артилерійських установок у робочому стані. Про це розповідає видання Der Spiegel.

Так, у зв’язку з активною експлуатацією більшість з поставлених САУ PzH 2000 потребують ремонту – і у вересні стало відомо, що Литва погодилася відновити німецькі САУ.

Читайте також: Що не так з німецькими САУ PzH 2000: постійні поломки, малий ресурс чи перше реальне використання

Тож Україна відправила свої PzH 2000 до Литви і 14 жовтня стало відомо, що відремонтовані САУ повертаються до ЗСУ. Втім, як кажуть у Der Spiegel, ремонт не пройшов без нюансів – через нестачу необхідних запасних частин довелося розібрати одну з гаубиць і на деякий час залишити її в Литві.

У виданні відзначають, що така ситуація насправді не дивує – бо в кінці літа цього року відділ закупівель Бундесверу безуспішно намагався пояснити про необхідність замовити пакети запчастин для САУ PzH 2000 та ракетних систем Mars II.

німеччина україна ремонт техніки словаччина
Схоже, плани Німеччини з ремонту техніки у Словаччині також мають свої "підводні камені"

Зрештою, нестача запасних частин наразі "паралізує" і ремонтний центр, який Німеччина хоче створити у Словаччині, щоб вже до середини грудня розпочати ремонт озброєння.

Читайте також: Німеччина оголосила новий пакет допомоги, "потрошку" Mars II, PzH 2000 та бронемашин Dingo