xcounter
#

Низка українських підприємств ОПК представила Міністру оборони України свої новинки (фото)

2864
Міністр оборони України на АТ "Мотор Січ"
Міністр оборони України на АТ "Мотор Січ"

Під час візиту на оборонні підприємства Києва та Запоріжжя Міністр оборони Андрій Таран ознайомився з напрацюваннями від вітчизняних зброярів

Зокрема, 20 січня 2021 року Міністр був ознайомлений з продукцією київських підприємств, що входять до складу ДК "Укроборонпром" - ДП "НДІ "Квант", ДП "НДІ Квант-радіолокація", АТ "Завод “Радар" та ДП "Київський НДІ гідроприладів".

Під час цього візиту, очільнику оборонного відомства були продемонстровані в дії автоматичну систему бойового управління (АСБУ) "Контур", що була розроблена в рамках програми модернізації флагмана українського флоту - фрегата "Гетьман Сагайдачний" та систему керування вогнем корабельної артилерії "Спис".

Читайте також: "Мотор Січ" освоїла виробництво лопатей для Мі-8 та Мі-24: відбулись перші випробування
Таран

Не менш цікава програма була запропонована представникам Міноборони під час відвідання підприємств військово-промислового комплексу у Запоріжжі, де Андрій Таран ознайомився із ходом виконання державних оборонних замовлень.

Таран

Так, Міністр оборони оглянув виробничі потужності АТ "Мотор Січ", на потужностях якого проводиться відновлення і модернізація авіаційних двигунів, вертолітних редукторів, а також гелікоптерів Мі-2, Мі-8, Мі-24.

Мотор Січ

Підприємство також освоїло технологію виробництва лопатей несучого й рульового гвинтів для гелікоптерів цих типів, которі виготовлені як із металу, так і сучасних композитних матеріалів. Льотні якості нових лопатей були наочно продемонстровані виробником на зразках гвинтокрилих машин Мі-8 та Мі-24.

Мотор Січ

Фахівці Державного підприємства "МІГремонт" продемонстрували представникам Міністерства процес ремонту та модернізації бойових літаків Су-25 та Су-27.

МІГремонт

Своєю чергою, КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра" презентував Міністру оборони України новітні високотехнологічні зразки радарних та радіолокаційних систем власної розробки.

Таран

"Наразі ми переглядаємо підходи щодо розподілу та використання коштів на закупівлю нових (модернізованих) зразків озброєння, військової техніки. Ремонт застарілих зразків - об'єктивно необхідна складова цього процесу, але акцент, на мою думку, все-таки слід робити на закупівлі нового озброєння, щоб забезпечити стратегічний розвиток ЗС України", - відзначив Андрій Таран.

Читайте також: НВК "Іскра" передав ЗСУ чергову РЛС 35Д6М (фото)