xcounter
#

Німеччина має лише 38 із 52 замовлених A400M, але до 2027 року буде новий сервісний центр

1539
Німецькі A400M, ілюстративне фото від Airbus Defense
Німецькі A400M, ілюстративне фото від Airbus Defense

Це буде "бонусом" до нової угоди про сервісне обслуговування тривалістю в 7,5 років

Федеральне управління Бундесверу з обладнання та сервісної підтримки (BAAINBw) уклали новий контракт з Airbus тривалістю 7,5 років на регулярне технічне обслуговування флоту військово-транспортних літаків A400M. Попередній такий контракт був підписаний в грудні 2014 році, і його тривалість також складала 7,5 років, пише портал European Defense Review.

Деталі цього контракту загалом не розкриваються, зокрема вартість та обсяг робіт. Є лише вказівка на те, що роботи по сервісному обслуговуванню виконуватимуться на потужностях Центру підтримки Airbus на німецькій авіабазі Вунсторф та авіазаводу в іспанському місті Хетафе (передмістя Мадриду).

Читайте також: Повітряні Сили України вперше показали JDAM-ER під крилом радянських машин
Процес технічного обслуговування A400M, ілюстративне фото від Airbus

Але в цій угоді є ще один цікавий "бонус". Хоча перераховується, що на потужностях вищезгаданих об’єктів виконуватимуться "повний спектр планових послуг з технічного обслуговування, поточних та капітальних ремонтів" (MRO), і також можуть залучені сервісні центри в Манхінгу та аеропорту Ганновера, Airbus збудує новий сервісний центр для бундесверу поряд із авіабазою Вунсторф, де розміщений увесь флот німецький A400M.

Зазначається, що побудова такої бази має початись "безвідкладно", спорудження об’єкту має завершитись до 2027 року, а чисельність персоналу складатиме 300 осіб, які "працюватимуть пліч-о-пліч" з постачальниками та представниками клієнтів. Скільки коштуватиме спорудження такої бази, і на яких умовах – також не розкривається.

Німецький A400M, ілюстративне фото від Bundeswehr

Бундесвер на даний момент є найбільшим експлуатантом військово-транспортних A400M із наявним парком в 38 "бортів", але загалом передбачена поставка 52 літаків цього типу. Всі німецькі A400M зведені до складу 62-го повітряного транспортного авіакрила (Lufttransportgeschwader 62), розміщеного на авіабазі Вунсторф.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у березні 2023 року Франція перевіряла, скільки одночасно в повітря може підняти літаків типу A400M, і в підсумку вийшло дивно, що вони досі літають. Бо виявилось, що французи можуть одночасно підняти в повітря лише 6 із 21 наявного літака типу A400M.

A400M ВПС Франції, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Нові деталі про історичний постріл з Javelin по Ка-52: ідеальне поєднання майстерності та вдалого моменту