xcounter
#

Найважливіше на ранок 1 червня: оголошено темп втрат України, просування ворога у Сєвєродонецька та доля контратаки на Херсонщині

3074
Найважливіше на ранок 1 червня: оголошено темп втрат України, просування ворога у Сєвєродонецька та доля контратаки на Херсонщині

Ситуація у Сєверодонецьку та Херсонському напрямах продовжує залишатися напруженою

Defense Express підготував стислий дайджест головний подій на ранок 1 червня, 98-го дня оборони України проти рашиського вторгнення.

Зокрема, президент України Володимир Зеленський оголосив темп втрат Сил оборони України у боях проти армії РФ.

Читайте також: 26-а бригада натякнула, які новітні 155-мм САУ вже має на озброєнні

"Ситуація дуже складна, 60-100 солдатів на день гинуть у бою і близько 500 людей зазнають поранень у бою. Але ми тримаємо свої оборонні рубежі", - повідомив він в інтерв'ю Newsmax.

Також зведення Генерального штабу ЗСУ показує, що ситуація на фронті продовжує залишатися доволі напруженою. У ході боїв за Сєверодонецьк ворог продовжує просуватися вглиб міста, веде штурмові дії у північних, південних та східних районах населеного пункту, а окремі підрозділи закріплюється у центрі міста. На інших ділянках цієї операційної зони армія РФ веде наступ у районах Врубівки та Білогорівки.

Візуалізація - liveuamap

Паралельно рашисти ведуть наступ у напрямку Лиман - Старий Караван за підтримки вертольотів Ка-52

. Зазначається, що

ворог посилив підрозділи та перегрупував їх, чому допомогло відновлення залізничного

мосту в районі Куп’янська.

Водночас на Херсонщині, де наші війська перейшли у контрнаступ ворог, намагається сповільнити його темпи та підірвав мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки, повідомляє Оперативне командування "Південь".

Візуалізація - liveuamap

Раніше повідомлялось про спроби противника здійснити мінування узбережжя річки Інгулець на ділянках можливих дій підрозділів наших військ. Окрім того, завдає авіаударів по плацдарму ЗСУ на східному березі річки, в районі населеного пункту Давидів Брід.

Читайте також: Як Південна Корея при "посередництві" Канади може допомогти зброєю для України