xcounter
#

На "Зброя та Безпека-2020" свою продукцію покаже американський Lockheed Martin (фото)

2525
Винищувач п'ятого покоління на фоні цехів Lockheed Martin Corporation
Винищувач п'ятого покоління на фоні цехів Lockheed Martin Corporation

Ця компанія з США займає перше місце у світі за продажами військової продукції

Lockheed Martin Corporation, яка займає першу сходинку у рейтингу ТОП-100 найбільших світових оборонних компаній з доходами від продажу продукції у 2019 році у майже $60 млрд, у цьому році представить свою продукцію в Україні.

Як повідомила прес-служба "Зброя та безпека 2020" та "Авіасвіт - ХХI", американська компанія підтвердила свою участь в українських Міжнародних виставках, що пройдуть в Києві з 13 по 16 жовтня цього року.

Читайте також: "Укроборонпром" випав з рейтингу "100 найбільших військово-промислових компаній світу"

Нагадаємо, компанія з США спеціалізується в галузі авіабудування, авіакосмічної техніки, суднобудування, автоматизації поштових служб та аеропортової логістики і є світовим лідером продажів військової техніки та озброєння.

Lockheed Martin
Ударний літак Lockheed Martin F-117 Nighthawk, легкий винищувач F-16 Fighting Falcon, та бойові літаки п'ятого покоління F-35 Lightning II та F-22 Raptor

Серед її авіаційних бестселерів компанії таки моделі як найпоширеніший у світі багатофункціональний легкий винищувач F-16 Fighting Falcon, бойові літаки п'ятого покоління F-35 Lightning II та F-22 Raptor, транспортні літаки C-130 "Геркулес", найбільш поширений у світі транспортний гелікоптер Sikorsky UH-60 Black Hawk (компанія Sikorsky Aircraft належить Lockheed Martin з 2015 року), надсучасні безпілотні комплекси RQ-170 Sentinel та багато інших розробок.

Lockheed Martin
Гелікоптер Sikorsky UH-60 Black Hawk, інноваційний розвідувально-ударний гелікоптер Sikorsky Raider X, транспортний літак C-130 "Геркулес" та безпілотник RQ-170 Sentinel

Не менш відомі вироби компанії й у ракетній сфері. Lockheed Martin випускає ракети PAC-3 MSE для комплексів ЗРК MIM-104 Patriot, виробляє комплекси РСЗВ HIMARS та MLRS (й ракети до них), широкий спектр високоточних керованих ракет та снарядів (зокрема JASSM) та перший переносний протитанковий ракетний комплекс третього покоління FGM-148 Javelin.

Lockheed Martin
Ракетні системи HIMARS та MLRS й ракета ATACMS, а також переносний протитанковий ракетний комплекс третього покоління FGM-148 Javelin

Крім того, компанія є власником та виробником передової американської корабельної багатофункціональної бойової інформаційно-керуючої системи "Іджіс" (Aegis) та багатьох інших сучасних видів озброєння й техніки.

Lockheed Martin
Фрегат типу "Альваро де Басан" ВМС Іспанії із встановленим комплексом "Іджіс", високоточна ракета JASSM, керовані високоточні бомби та зенітна ракета PAC-3 MSE для комплексів ЗРК MIM-104 Patriot
Читайте також: Чому армія США шукає заміну легендарному AH-64 Apache: кандидати та інші подробиці