xcounter
#
Поставлені російським військторгом незаконним збройним формування т.зв. "ДНР" танки Т-72 на "параді" 24 червня 2020 року в тимчасово окупованому Донецьку

МЗС України направило ноту протесту РФ через паради на тимчасово окупованих територіях

Поставлені російським військторгом незаконним збройним формування т.зв. "ДНР" танки Т-72 на "параді" 24 червня 2020 року в тимчасово окупованому Донецьку
621

На переконання українського дипломатичного відомства, Москва свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах

МЗС України направило РФ ноту протесту через проведення, так званих, "військових парадів" підрозділів ЧФ РФ на тимчасово окупованих територіях АР Крим та м.Севастополь, а також підрозділів російських збройних формувань в м.Донецьк та м.Луганськ.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: Стелс-квадроцикли під прапорами Росії: "новинки" параду терористів у Донецьку
Окупанти провели парад в Севастополі в трьох стихіях: на землі, на воді та в повітрі

"Розглядаємо проведення 24 червня 2020 року без узгодження з українською стороною так званих "парадів" підрозділів ЧФ РФ з нагоди відзначення 75-ї річниці Перемоги над нацизмом на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях АР Крим та міста Севастополь, а також збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих нею територіях України в Донецькій і Луганській областях як відверту зневагу російською стороною чинного законодавства України і норм міжнародного права, у т.ч. резолюції Генеральної Асамблеї ООН А/Res/68/262 від 27.03.2014 "Територіальна цілісність України", – йдеться в повідомленні МЗС.

Заборонена Мінськими домовленостями техніка на "параді" в Донецьку: Т-72, ...
... 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б",
та 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика"

Як зазначили у відомстві, ця провокація ще раз підтверджує, що Росія не бажає врегулювати проблемні питання, спричинені збройною агресією з боку Російської Федерації та окупацією нею частини суверенної території України.

"Проведення в тимчасово окупованих РФ Донецьку та Луганську так званих "військових парадів", під час яких були продемонстровані 155-мм гаубиці 2А65 "Мста-Б", 122-мм гаубиці 2С1 "Гвоздика", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", а також інша військова техніка, зокрема, зенітно-ракетні комплекси "Стріла-10", танки Т-72, БТР-80, БМП-1 є грубим порушенням зобов’язань російської сторони як сторони Мінських домовленостей та їх підписанта відповідно до пункту 2 "Комплексу заходів з виконання Мінських угод" від 12.02.2015 та пункту 2 "Доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року в частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно)", – наголосили в зовнішньополітичному відомстві.

24 червня ц.р. в Луганську також відмітились забороненими Мінськом озброєннями: танками
...та артилерійськими системами, серед яких були і системи залпового вогню БМ-21 "Град
Росія не бажає врегулювати проблемні питання, спричинені збройною агресією з боку РФ та окупацією нею частини суверенної території України.

МЗС України заявили, що особливо цинічно виглядає залучення російською окупаційною адміністрацією в мілітаристських цілях неповнолітніх дітей.

"Україна вимагає від Російської Федерації невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України та вжити вичерпних заходів з деокупації частини суверенної території України, у тому числі вивести усі свої збройні формування, військову техніку та найманців" - зазначено у протесті МЗС України.

"Жертвами" парадів 24 червня 2020 року на тимчасово окупованих РФ територіях України стали і діти, які примусово рекрутовані до дитячих воєнізованих формувань - так званої "юнармії": в Донецьку
...в Луганську
...та в окупованому Севастополі

Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту.

Читайте також: Парад в окупації та коронавірус: сьогодні строєм по вулицях, а завтра - в інфекціонку