xcounter
#

Морпіхи РФ назвали "новинкою" дистанційне управління для "Фагота", хоча це вже було в "Стугні"

4646
ПТРК "Фагот", фото ілюстративне
ПТРК "Фагот", фото ілюстративне

А власні розробки у цьому напрямку для своїх ПТРК ворог веде ще щонайменше з 2023 року

Морпіхи тихоокеанського флоту РФ розповіли, що на Вугледарському напрямку в Україні використовують переносний протитанковий ракетний комплекс "Фагот" з дистанційним управлінням, причому позиціюють таке оновлення свого ПТРК як беззаперечну "новинку", "яку давно очікували у військах".

Фактично росіяни тут скопіювали ідею з українського ПТРК "Стугна" - винесли пульт управління на декілька десятків метрів від позиції самого ПТРК, щоб оператор комплексу міг перебувати у відносно безпечному місці під час виконання завдання.

Читайте також: ПТРК Bulsae-4 з КНДР у РФ не підтверджено, але звідки у Пхеньяна такі технології

Звичайно, що варто звернути увагу на таку можливість у ворога. Але водночас чому ж "новизна" такого рішення незрозуміло навіть у контексті російського війська, бо таке рішення ворог демонстрував ще навесні 2023 року, у традиційному стилі заявивши тоді про те, що аналогів такої розробки немає навіть в НАТО.

Тоді ж відзначалося, що дальність виносу пульта управління від пускової становить 50 м, і також що крім "Фаготу", його планують "прикрутити" і на інші комплекси, "Конкурс" та "Корнет".

Ворог також відзначає наступне - що у порівнянні з 2022 роком наразі значно змінилася тактика використання протитанкових ракетних комплексів.

Мовляв, якщо раніше використовували їх передусім проти танків, то тепер цілями для ворожих розрахунків ПТРК є бліндажі та укриття.

Також і змінилися загрози - з мінометів, якими крили позиції, до FPV-дронів, для яких розрахунок ПТРК без дистанційного управління досить зручна ціль.

Раніше Defense Express розповідав про те, що у РФ на полі бою начебто є 700 наземних роботів і також скільки ще такого озброєння ворог планує поставити до кінця цього року.

Читайте також: Індія хоче налагодити у себе локалізоване виробництво ПТРК Javelin і США, скоріш за все, погодяться