xcounter
#

Міноборони України утримує баланс боєприпасів в ЗСУ на рівні необхідної потреби: Олександр Миронюк

2844
Боєприпаси виробництва приватної "Корпорації "ТАСКО"
Боєприпаси виробництва приватної "Корпорації "ТАСКО"

Якщо цей рівень починає зменшуватись, Міністерство оборони закуповує необхідну кількість боєприпасів з різних джерел

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк під час онлайн конференції "Про стан реалізації ДОЗ-2021 та перспективи переозброєння української армії новими зразками озброєння", яка пройшла у п'ятницю, 16 квітня ц.р. повідомив, що оборонне відомство намагається постійно підтримувати необхідний запас всієї номенклатури боєприпасів у Збройних силах.

За його словами, необхідні вироби закуповують за допомогою деяких західних майданчиків, пропозицій спецекспортерів та вітчизняних підприємств.

Читайте також: Завод боєприпасів в Україні: побачити на власні очі, як він працює

"Ми намагаємося тримати баланс боєприпасів (в ЗСУ) на рівні необхідної кількості. Якщо ми бачимо, що є провал, ми одразу реагуємо. Одразу даємо вказівки на виготовлення цих боєприпасів в Україні. Якщо потреби не задовольняються з боку українського ОПК, значить є (інші) ресурси, які їх задовольнять в рамках оборонного замовлення", - відзначив Олександр Миронюк.

боєприпаси
В Україні існують декілька компаній (як державних, так і приватних), які намагаються виготовляти та постачати різні види боєприпасів Збройним силам

При цьому, всі закуплені з будь-яких джерел боєприпаси ретельно перевіряються. Є певна процедура перевірки характеристик та якості боєприпасів і якщо вони не відповідають належним параметрам, то їх повертають у рамках фінансової гарантії постачальникам.

ОГ-7В
Дефіцитні складові боєприпасів або готові вироби регулярно замовляють й через українських спецекспортерів

Нагадаємо, за словами заступника Міністра оборони, з 22,5 мільярди гривень, які заплановані у цьому році на реалізацію ДОЗ-2021, 59% будуть виділені на купівлю нового озброєння.

Читайте також: Нацгвардія закупила в Болгарії майже 2,5 тисячі пострілів для РПГ-7