xcounter
#

Міноборони РФ знайшла шлях приструнити та поглинути у себе так звані "ЧВК" включно із "Вагнером"

11326
Міноборони РФ знайшла шлях приструнити та поглинути у себе так звані "ЧВК" включно із "Вагнером"

Офіційно у РФ це назвали "взяти на себе зобов'язання" із забезпечення "добровольців"

Попри те, що у РФ існують різноманітні так звані "ЧВК" - приватні військові компанії, найвідомішою з яких, але не єдиною є "Вагнер" і вони цілком інтегровані у єдину систему управління, вони не завжди напряму залежать від міноборони РФ.

Варто зазначити, що попри існування збройних сил у РФ існують й інші військові структури, наприклад, "Росгвадія", яка входить до структури міністерства внутрішніх справ, різноманітні загони у ФСБ та інших силових структурах РФ, а "ЧВК" є такими самим окремими блоками.

Читайте також: КНДР, як боєприпасний склад РФ: чому Пхеньян сам зацікавлений у постачанні озброєння рашистам

Але схоже, що Кремль прийняв рішення приструнити "ЧВК", а також інші структури зі спірним статусом, зокрема так звані "добровольчі загони", формування яких було покладено на місцеві органи влади і відбувалось за національним принципом.

Зазначимо, що офіційно, за паперами, усі ці загони проходили як "добровольці". Спеціально для легалізації їх статусу у листопаді минулого року Путін підписав закон, який дозволяв використовувати "добровольчі формування" у війні. У таке широке формулювання якраз і вкладались різноматні "ЧВК", "батальйони" та "загони".

Але під питанням залишалось забезпечення, бо реальна влада та керування підрозділом залежить від того хто саме виплачує кошти та надає озброєння. І схоже саме тому міноборони РФ, як повідомляють російські ЗМІ, підготувало наказ, за яким все забезпечення "добровольців" буде покладено саме на міноборони.

Зокрема у проекті документа мова йде про наказ визначити порядок забезпечення озброєнням, військовою технікою, матеріально-технічними засобами, а також порядок речового, продовольчого та інших видів забезпечення. І звісно, там де є "забезпечення", з'являється повний контроль та підзвітність.

Таким чином, міноборони РФ цілком розраховує на те, що це дозволить приструнити "ЧВК", особливо "Вагнер", публічний ватажок якої почав будувати власну політичну кар'єру на трупах зеків.

Читайте також: Німці та британці "скинуться" на бронемашину на базі Leopard 1 для ЗСУ, яка допоможе у наступі