xcounter
#

Німці та британці "скинуться" на бронемашину на базі Leopard 1 для ЗСУ, яка допоможе у наступі

15907
Німці та британці "скинуться" на бронемашину на базі Leopard 1 для ЗСУ, яка допоможе у наступі

Протягом 2023 року дві компанії з Європи мають поставити Україні "велику кількість" систем для прориву мінних полів

Німецька компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та британська Pearson Engineering отримали контракт на постачання ЗСУ спеціальної військової техніки – бронемашин WiSENT 1 MC для прориву мінних полів.

"Контракт, підписаний в Ньюкасл-апон-Тайн, Об’єднане Королівство, передбачає поставку великої кількості перевірених НАТО повнорозмірних мінних відвалів, наданих Pearson Engineering, для інтеграції з WiSENT 1 від FFG", – йдеться у повідомленні компанії Pearson Engineering.

Читайте також: Машина на базі танка Leopard 1 вперше "засвітилася" в руках ЗСУ
WiSENT 1 MC
WiSENT 1 MC, фото ілюстративне

Яку саме "велику кількість" машин буде поставлено Україні не уточнюється, втім у переліку оборонної допомоги від Німеччини є пункт "42 mine clearing tanks", тому можна припустити, що йдеться саме про таку кількість машин. Терміни постачання – протягом 2023 року, контракт буде профінансовано федеральним урядом Німеччини.

Система розмінування WiSENT 1 MC створена на основі багатофункціональної платформи WiSENT 1, яка тим часом була розроблена німецькою компанією FFG на базі танка Leopard 1 для "гнучкої, рентабельної ефективної та економічної підтримки основного бойового танка Leopard 2 та інших машин" на полі бою.

Машина має високий рівень захисту, щоб якнайкраще захистити екіпаж під час виконання небезпечних завдань – балістичний захист на рівні стандарту НАТО STANAG 4569 Level 5, а також захист від мін – на рівні Level 3.

На базі WiSENT 1 також було створено низку інших машин, таких як броньована евакуаційна машина WiSENT 1 APB з можливістю підіймати понад 30 тонн вантажу чи броньована інженерна машина WiSENT 1 AEV.

Тактико-технічні характеристики бронемашини WiSENT 1:

довжина – 8,2 м;

ширина – 3,46 м;

висота – 2,95 м;

маса – 44,5 тонни;

запас ходу – 375 км;

швидкість – 62 км/год.

Читайте також: Рашисти намагались застосувати "безпілотний танк" для "розмінування", але щось у них "пішло не так" (відео)