xcounter
#

Менше БМП та танків, але з мінометами та гарматами: чим РФ сьогодні воює на передовій на Донбасі

4455
Менше БМП та танків, але з мінометами та гарматами: чим РФ сьогодні воює на передовій на Донбасі

Сьогодні на Донбасі на передовій дуже важко побачити ворожий танк чи БМП, натомість РФ активно використовує іншу зброю проти українських військових

Російські бойовики майже не використовують важку бронетехніку на передньому краї у війні на Донбасі. Про це в інтерв’ю виданню "Військовий кур’єр України" розповів командир 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені Гетьмана Івана Виговського полковник Дмитро Кащенко.

БМП збройні сили РФ
Російські БМП чи танки безпосередньо на передовій зараз побачити можна дуже рідко

"Я вже другий рік помічаю, що противник взагалі не має важкої техніки на передньому краї. Імовірність побачити “Урал”, ЗІЛ, БМП чи танк на передньому краї практично дорівнює нулю", – зазначає Кащенко.

Читайте також: РФ скорочує темпи отримання бронетехніки у 2022 році: "Армата" знову "пролетіла", ставка - на модернізацію радянських танків

За його словами, на передньому краї ворог має легке озброєння. "Але не слід забувати, що артилерія там теж стоїть і чергує постійно. Міномети 82, 120 мм і вони ними активно працюють, гармати 122 мм. За цю ротацію по нас 152 мм не застосовувалося жодного разу, а 120 і 122 мм застосовувалося 4-5 разів по 30-40 снарядів", – розповідає командир бригади.

Кащенко також зазначає, що ворог використовує й 125-мм снаряди на дуже великій дальності – понад 12 км: "Думаю, найімовірніше це нова артустановка сімейства "Спрут".

Також, як розповідає командир бригади, українські військові наразі все частіше страждають від ворожих безпілотників та нових російських мін ПЗМ "Отёк".

Читайте також: Якщo РФ застoсує авіацію, хтo кoнтрoлюватиме небo над Схoдoм України