xcounter
#

Лише за 15 днів РФ випустила 269 Shahed-ів: але схоже, що пік атак поки пройдено

Лише за 15 днів РФ випустила 269 Shahed-ів: але схоже, що пік атак поки пройдено
3031

Кількість у 269 літако-снарядів типу Shahed-136 за 15 днів більш ніж значна, водночас й цієї кількості російським військовим злочинцям не достатньо для систематичних рівномірних ударів

З початку вересня РФ почала активно застосовувати літако-снаряди типу Shahed-136 для ударів по Україні, здебільшого по Одеській області. Й минула ніч не стала виключенням, коли ворог використав їх разом із крилатими ракетами, і знову для удару по Одещині.

Відповідно до звіту Командування Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 10 крилатих ракет типу Х-101, Х-555, Х-55, для чого було залучено одразу дев'ять літаків Ту-95МС.

Читайте також: Чи справді в РФ з’явились Х-22 з БЧ аж на 1750 кг, і що це за МиГ-31И як новий носій "Кинжала"

Й те що запуск був зроблений у районі аеродрому базування "Енгельс" та те, що майже всі літаки несли по одній ракеті, замість штатного навантаження у 6-8 ракет - вже є традиційним. З десяти крилатих ракет вдалось перехопити шість, є влучання по території цивільного аграрного підприємства в Одеській області.

Також ворог випустив лише шість Shahed-136, й жодний з цих літако-снарядів не дістався своєї цілі й був знищений. Водночас кількість самих дорнів значно менша ніж у попередні рази.

Якщо брати статистику російських ударів з початку місяця, то загалом за 15 днів РФ застосувала 269 таких дронів-камікадзе:

Статистика використання Shahed за вересень

Якщо розкласти їх запуски по днях, то добре видно, що ворог спочатку намагався запускати не менше 25 дронів, лише у пусках 8 (по Одеській області) та 11 вересня (по Запорізькій та Дніпропетровській області) їх було менше.

Піковий запуск одразу 44 Shahed-ів припав на 13 вересня (по Одеській області). А згодом спостерігається поступове падіння кількості випущених літако-снарядів: 14 вересня - 22 одиниці розпорошеним ударом по Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській та Сумській областях, на наступний день всі 17 дронів по Хмельницькій області та через добову перерву - лише шість дронів по Одеській.

Таким чином ворог хоча й намагається досягти систематичності ударів, кількість наявних літако-снарядів не дозволяє йому зробити їх рівномірними за кількістю засобів. Але у будь-якому випадку кількість у 269 дронів-камікадзе за 15 днів атак більш ніж показова з точки зору загальних наявних ресурсів.

Читайте також: Армія РФ використовує вже навіть БМП-1У, вкрадені у Грузії в 2008 році