xcounter
#

Кремль зробить "гарматним м’ясом" охорону ракет з ядерними боєголовками

4983
Російські РВСН відпрацьовують заходи "боротьби з диверсантами", ілюстративне фото довоєнних часів
Російські РВСН відпрацьовують заходи "боротьби з диверсантами", ілюстративне фото довоєнних часів

Ще один "елітний" рід військ армії РФ піде воювати проти України як рядові піхотинці

Головне управління розвідки Міноборони України розповіло, що Кремль почав набирати "добровольців" для війни проти України навіть серед військовослужбовців Ракетних військ стратегічного призначення (РВСН).

"Ракетники" зголошуються неохоче, станом на 22 серпня 2022 року серед військовослужбовців РВСН зголосився лише 1% від необхідної кількості. Така новина свідчить – дефіцит живої сили в стані ворога настільки загострюється, що Кремль вирішив послати на війну проти України охорону своїх міжконтинентальних балістичних ракет, що виступають носіями ядерної зброї.

Читайте також: Компанія зі Швеції допомагала Кремлю утримувати ядерний потенціал РФ
Російські РВСН відпрацьовують заходи "боротьби з диверсантами", ілюстративне фото довоєнних часів

Більш-менш достовірні дані про структуру російських РВСН як джерела "гарматного м’яса" для Кремля можемо взяти із The Military Balance за 2021 рік. Автори довідника стверджують, що на кінець 2021 року російські Ракетні війська стратегічного призначення налічували близько 50 тисяч військовослужбовців, зведених у 3 ракетні армії, що сумарно мають близько 400 мобільних та шахтних пускових установок для МБР.

Але до складу ворожих РВСН входять не тільки військовослужбовці, що мають натискати умовну "червону кнопку". Але й також – "підрозділи протидиверсійної боротьби", чисельність та структура яких офіційно не розкривається.

Російські РВСН відпрацьовують заходи "боротьби з диверсантами", ілюстративне фото довоєнних часів

За дотичними ознаками можемо судити, що "підрозділи протидиверсійної боротьби" в складі рашистських РВСН – це рід військ, на який щедро йшли ресурси із оборонного бюджету РФ.

Наприклад, як розповідав Defense Express, Міноборони РФ станом на початок 2021 року закупило 70 БПДМ "Тайфун-М" на базі БТР-82А, "нафарширована" апаратурою для запуску БПЛА типу "Элерон-3" та радіоелектронного обладнання для ведення розвідки. До війни у повідомленнях Міноборони РФ могли зустріти повідомлення, що російські Ракетні війська стратегічного призначення активно відпрацювали "оборону проти диверсантів", перш ніж приступати до відпрацювання заходів по розгортанню своїх МБР.

Маневри ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Підрозділи протидиверсійної боротьби в складі РВСН були і є "ресурснозатратним" родом військ. Схоже, саме з такої логіки Кремль вирішив такі "елітні" частини послати на війну проти України як звичайну піхоту, наприклад як ОМОН із Сахаліну. Але схоже, поки серед "ракетників" ставати "гарматним м’ясом" бажаючих нема.

Читайте також: Росіяни "стукнули" в ДТП рідкісну машину до ракетного комплексу "Тополь" (фото)