xcounter
#

Компанія зі Швеції допомагала Кремлю утримувати ядерний потенціал РФ

6663
Маневри ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Маневри ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів

Але тепер ця компанія повністю зупиняє свою “інжинірингову” роботу на території Росії

Шведська інжинірингова компанія Sandvik прийняла рішення повністю зупинити свою діяльність на території Російської Федерації, 28 лютого 2022 року ця структура свою роботу в РФ призупинила. Специфіка Sandvik - до війни ця компанія обслуговувала підприємства російського ОПК, розповідає профільний портал GMK Center.

Загальний профіль роботи шведської компанії Sandvik - поставки обладнання для точної обробки матеріалів різкою, для 3D-друку деталей з металу, виробництва труб та конструкцій із спеціальних сплавів сталі та титану.

Читайте також: Навчання російських стратегічних сил "Гром-2022": що там було та чого не було
Пускова установка російської МБР "Тополь-М", ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо брати специфіку роботи саме на ринку РФ, Sandvik постачала рашистам обладнання саме для рашистського ОПК. Крім того, ця шведська компанія могла бути в числі тих, що відвантажували для РФ критично важливе обладнання, матеріали та технології, необхідні російським виробникам ядерного озброєння.

Коли шведська компанія Sandvik остаточно закриє свою роботу на території РФ, то втратить максимум 3,6% своєї виручки за рік (якщо враховувати показники за 2021 рік). Натомість “отримають суттєвий удар” одразу 12 російських підприємств, задіяних у виробництві та обслуговуванні ядерної зброї, що досі використовували технології зі Швеції.

Маневри ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: У Кремлі вирішили налякати НАТО знімками з аварійного супутника, які гірше ніж на Google Maps