xcounter
#

Концерн Witkowitz планує інвестувати €50 млн в нові виробничі потужності Південмашу: €22 млн до кінця 2020 року

1119
Презентація виробничих потужностей Південмашу чеській делегації
Презентація виробничих потужностей Південмашу чеській делегації

Запуск перших нових виробничих ліній на території ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" заплановано вже на кінець цього року

Відзначається, що чеський концерн Witkowitz спільно з вітчизняним державним підприємством, планують зайнятися розбудовою низки нових проектів з реконструкції залізничних дизельних двигунів та виробництва водневих двигунів на території України.

Передбачається довгострокове співробітництво, зі створенням авторизованих сервісних центрів з обслуговування локомотивів та дизельних двигунів та центру з капітального ремонту залізничних вагонів та колісних пар.

Читайте також: Міністерство стратегічних можливостей: перші кроки з зони хаосу - інтерв'ю з віцепрем'єром Олегом Уруським
Південмаш

Зокрема, за інформацією прес-служби Державного космічного агентства України, на виробничих потужностях Південмашу до кінця 2020 року планується створити три виробничих зони:

  • цех з ремонту колісних пар з обсягом інвестицій до €10 млн євро;
  • цех з ремонту вагонів з інвестуванням до €2 млн євро;
  • цех з ремонту локомотивів з обсягом інвестицій до €10 млн євро.
Південмаш

Також заплановане створення торгівельного майданчика офіційного авторизованого дилера Witkowitz.

"Початок співробітництва з концерном Witkowitz є черговим кроком на шляху пошуку нових можливостей завантажити виробництво, розширити географію виробничої кооперації та отримати доступ на нові для підприємства ринки. Ми кожного дня працюємо в цьому напрямі й не збираємося зупинятися. Ситуація із завантаженням виробництва ще далека від бажаної", - відзначив керівник ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" Сергій Войт.

Додається, що надалі европейський концерн та українське державне підприємство планують налагодити співробітництво з виробництва устаткування для виготовлення водню, а також збудувати центр з переобладнання локомотивів.

Читайте також: КБ "Південне" успішно випробувало новий ракетний двигун для української ракети-носія (відео)