xcounter
#

Колектив КБ "Луч" просить керівників держави вивести підприємство з-під "Укроборонпрому"

І передати конструкторське бюро в управління Кабміну для формування ракетобудівного холдингу
ПТРК Корсар від ДержККБ "Луч"
ПТРК Корсар від ДержККБ "Луч"
8709

"Задля збереження ДП "ДержККБ "ЛУЧ", подальшого забезпечення Збройних Сил України нашою продукцією, необхідно невідкладно передати ДП "ДержККБ "ЛУЧ" до управління Кабінету Міністрів України для подальшого формування холдингу ракетобудівних підприємств на чолі з ДП "ДержККБ "ЛУЧ".

Про це йдеться у заяві колективу ДП "ДержККБ "ЛУЧ" на ім'я Президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та секретаря РНБО Олексія Данілова.

Також у листі йдеться про те, що "колектив ДП "ДержККБ "ЛУЧ", який, ризикуючи власним життям, з перших днів війни забезпечує Збройні Сили України, Національну гвардію України, Службу безпеки України та інші сили оборони необхідним озброєнням, обурений діями керівництва ДК "Укроборонпром", які вдалися до незаконного затримання, обшуку, тиску та погроз виконуючому обов’язки директора ДП "Спецоборонмаш" Д. О. Сердюку.

Читайте також: КБ "Луч" поіменно назвало агентів РФ в керівництві "Укроборонпрому" та просить владу прийняти заходи (оновлено)

У листі наголошується, що "такі "сміливі" дії окремих керівників ДК "Укроборонпром" яскраво контрастують на фоні їхнього фактичного самоусунення від координації підприємств-учасників Концерну у перші два тижні війни.

У найважчі дні, які вимагали прийняття оперативних, вольових, ризикованих рішень під ракетнобомбовими ударами ворога, керівництво ДК "Укроборонпром" було паралізоване.

Такі рішення приймалися самостійно керівниками оборонних підприємств, які, на відміну від ДК "Укороборонпром", несуть відповідальність за життя власних працівників, збереження матеріально-технічної бази та готової продукції.

Лише після слів Президента України про досягнення стратегічного перелому у війні, керівництво ДК "Укроборонпром" 11 березня 2022 року відвідало наше підприємство. Проте, не для надання допомоги чи взяття на себе відповідальності, а для проведення чергових інспекцій та висунення звинувачень".

Читайте також: ПТРК "Стугна" та "Корсар", що мали б піти на експорт, знищили шість танків та одну БМП у бою за Київ