xcounter
#

Китай вперше показує новий ударний БПЛА Cai Hong 6: більший та швидший за попередників (фото)

2891
Новий ударно-розвідувальний БПЛА реактивний БПЛА CH 6 на Airshow China 2021 / Фото: thedrive.com
Новий ударно-розвідувальний БПЛА реактивний БПЛА CH 6 на Airshow China 2021 / Фото: thedrive.com

Презентація повнорозмірного зразка CH-6, разом з іншими новими китайськими безпілотниками, відбудеться на виставці Airshow China 2021

Очікується, що CH-6 стане одним з найбільш цікавих експонатів, представлених на міжнародній авіаційно-космічній виставці в Китаї (пройде з 28 вересня по 3 жовтня ц.р.).

До цього Cai Hong (Rainbow) 6, більш відомий як CH-6, демонстрували лише у вигляді моделей та на рендерах з невеликою деталізацією.

Читайте також: Baykar та "Мотор Січ" уклали угоду про співпрацю: турецькі безпілотники матимуть українське "серце"
CH-6
Раніше новий БПЛА представляли лише такими рендерами / Фото: CHINA-ARMS.COM

Новий безпілотний апарат має великі розміри й масу - довжина становить 15 метрів, розмах крила - 20,5 метра, а максимальна злітна маса - 7,8 тонни.

Cai Hong 6
Новий ударно-розвідувальний БПЛА реактивний БПЛА Cai Hong 6 на Airshow China 2021

При цьому він здатний розігнатись до 800 км/год при крейсерській швидкості - 500-700 км/год.

Розроблений Китайською аерокосмічною науково-технічною корпорацією апарат отримав Т-образне оперення з двома турбореактивними двигунами, встановленими в задній частині БПЛА.

Cai Hong 6
Новий ударно-розвідувальний БПЛА реактивний БПЛА Cai Hong 6 на Airshow China 2021

CH-6, за даними розробників, буде здатен у розвідувальній версії триматися в повітрі до 20 годин й нести до 300 кг корисного навантаження. За рахунок великої швидкості його дальність польоту в цьому варіанті становить 12 тисяч км.

Cai Hong 6
Новий ударно-розвідувальний БПЛА реактивний БПЛА Cai Hong 6 на Airshow China 2021

У розвідувально-ударному варіанті анонсована тривалість польоту у вісім годин (дальність польоту 4,5 тис. км), при цьому маса корисного навантаження заявлена на рівні двох тонн.

Відзначимо, що розмірність нового китайського безпілотника на рівні найбільших світових зразків. До того ж, лише кілька безпілотників такого розміру наразі оснащені ТРДД й здатні розвивати велику швидкість.

Варто також додати, що в рамках Airshow China 2021 будуть продемонстровані й інші ударні безпілотні апарати великої розмірності, розроблені й виготовлені в Китаї.

Wing Loong 10
Wing Loong 10 (також відомий як Cloud Shadow) на Airshow China 2021

Серед них буде вже відомий реактивний розвідувально-ударний безпілотний літальний апарат Wing Loong 10 у модернізованій версії. Безпілотник отримав новий малогабаритний турбореактивний двигун ZF850 виробництва компанії Jiangxi Zhongfa Tianxin Aero Engine Technology.

Wing Loong 10
Wing Loong 10 дещо менший за CH-6 та має "класичне" компонування з одним ТРДД

Також буде вперше представлений льотний зразок нового китайсько-саудівського трьохмоторного розвідувально-ударного БПЛА розробки китайської компанії Tengoen Technology.

БПЛА
Ще один китайський безпілотний "велетень" на якому замість ТРДД встановлені турбогвинтові двигуни

Розмах його крил становить 20 метрів, довжина – 10 м, висота - 3,3 м. Максимальна злітна вага досягає 3200 кг, при масі корисного вантажу у півтори тонни. Максимальна висота польоту - 9,5 км, крейсерська швидкість понад 300 км на годину, а тривалість польоту - 35 годин.

БПЛА
БПЛА має теж досить оригінальне компонування й оснащений трьома моторами
Читайте також: General Atomics пропонує шпигувати за кораблями РФ в Арктиці за допомогою БПЛА MQ-9A "Big Wing"