xcounter
#

Kia просуває універсальну платформу для легкого армійського транспорту

KLTV з 2016 року постачається до армії Кореї
KLTV з 2016 року постачається до армії Кореї
1577

Kia Military Vehicles просуває на міжнародному ринку свою платформу KLTV

На міжнародній виставці IDEX-2021 Kia Military Vehicles представила модульне рішення для легкого тактичного транспорту - базове шасі KLTV, на якому можливо створити цілу лінійку легких армійських автомобілів.

KLTV
Універсальна платформа KLTV

Платформа KLTV побудована на шасі 4х4 з 225-сильним двигуном та 8-ступеневою автоматичною коробкою передач. Загалом ця платформа була вперше представлена ще у 2013 році, а з 2016 року він постачається до армії Південної Кореї.

Читайте також: ​"Немає аналогів у світі": у РФ показали новий бронеавтомобіль "Ласок 4П"
KLTV
KIA вирішила піти шляхом пропозицій платформ, а не тільки готових автівок

У версії позашляховика з легким бронюванням бойова маса машини складає 5,7 тонни, а максимальна швидкість становить до 130 км/год, запас ходу - 600 км.

Як неодноразово підкреслювали у Kia, особливістю їх платформи є доволі низька ціна у порівнянні з іншими армійськими платформами - близько 200 тисяч доларів за базову конфігурацію.

Зазначимо, що максимальне навантаження розраховано на 7 тонн. Тому на IDEX-2021 корейська компанія продемонструвала створений на базі KLTV легкий вантажний позашляховик, який може транспортувати до 4 тонн вантажу, зокрема 8 повністю екіпірованих бійців.

KLTV
KLTV у версії армійської легкої вантажівки

Такий резерв ваги дозволяє розмістити на цій базі цілий ряд систем, наприклад, станції РЕБ та РТР, легкі ракетні комплекси, тощо.

KLTV
KLTV з системою придушення БПЛА

Також додамо, що у "кейсі" Kia Military Vehicles є армійська адаптація цивільного позашляховика Mohave з 260-сильним двигуном. Цей неброньований автомобіль був розроблений для використання у тилу та сповідує підходи, який обрала Arquus у своїй розробці VT4, яка серійно постачається до армії Франції.

Kia Military Vehicles Mohave
Mohave у армійській версії від Kia
Додамо, що на початку 2021 року корейська компанія оголосила, що збирання деяких цивільних моделей Kia буде здійснюється в Україні на заводі ЗАЗ.
Читайте також: ​Кінець "УАЗикам": ЗСУ отримають єдиний позашляховик на умовах першого загального відкритого конкурсу