xcounter
#

​"Немає аналогів у світі": у РФ показали новий бронеавтомобіль "Ласок 4П"

15746
"Ласок 4П", як він є
"Ласок 4П", як він є

"Ласок 4П" - судячи з усього, натхнення черпали у часах революції 1917 року

Вперше з’явилось фото нового российского "надкомпанктного бронеаватобоміля" "Ласок 4П", який розробляється у ПКЦ "Инновационное Шасси".

З боку Defense Express зазначимо, що це не фотошоп, а офіційна фотографія дослідного зразка, який традиційно для всього російського озброєння "немає аналогів у світі".

Читайте також: З моря на сушу за 8 секунд: які човни-амфібії посилять ВМС США
На жаль, опубліковане лише одне фото "Ласок 4П"

"Ласок 4П" має осучаснений ретро-дизайн броньовиків часів Першої світової війни. Зокрема, в ньому згадуються риси австро-угорського Romfell, який був створений у 1915 році. А додаткові відсилки до періоду сторічної давності зроблені завдяки запасним колесам, які розміщені на бортах корпусу.

Водночас у РФ таке рішення назвали "фасеточними технологіями, які забезпечують ефективні раціональні кути нахилу броньованих поверхонь корпусу і знижують помітність на великій відстані".

Romfell
Австро-угорці не знали, що Romfell має "фасеточні технології"

Загалом, як стверджують творці цієї машини, "Ласок 4П" призначений для виконання задач спецпідрозділів та розвідувальних груп. А головною особливістю є можливість його розміщення всередині вертольотів типу Ми-8 та Ми-17.

Повідомляється, що повна маса зразка 2045 кг, яка буде у подальшому знижена до 1900 кг. Вантажопідйомність 650 із перспективою збільшення до 800 кг. Водночас про рівень бронювання "Ласок 4П" не повідомляється.

Инновационное Шасси Саранча
Також у російській компанії "Инновационное Шасси" розроблено проект бронеавтомобіля "Саранча"

Проте відомо, що двигун, а також вузли та агрегати взяті з серійних легких позашляховиків російського виробництва. Більше того, конструкцією передбачено натягування резинометалевих гусениць на колеса для збільшення прохідності.

Читайте також: ​Як Франція замінила свої "уазики" P4 на Arquus VT4 попри гігантів Peugeot та Renault