xcounter
#

КБТЗ хоче замовити шість танкових прицілів для стрільби керованими ракетами

11377
Танковим прицілом-приладом наведення 1К13 також оснащуються українські Т-72АМТ
Танковим прицілом-приладом наведення 1К13 також оснащуються українські Т-72АМТ

Схоже, що держпідприємство в наступному році збирається продовжити виготовлення танків Т-72АМТ

ДП "Київський бронетанковий завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") має намір придбати шість прицілів-приладів наведення 1К13-49 у повній комплектації.

Відповідна інформація була оприлюднена на майданчику державних закупівель ProZorro 24 грудня 2020 року.

Читайте також: Т-72АМТ від "Київського бронетанкового заводу": серійна модернізація для Збройних Сил України
ProZorro

Кінцевим строком подання тендерних пропозицій визначено 9 січня наступного року. Початкова вартість закупівлі – 7,5 мільйонів гривень.

Відзначимо, що нічний приціл типу 1К13 встановлюється на танки Т-72Б (та модифікації) й має можливість ведення вогню керованою ракетою "Комбат" виробництва ДККБ "Луч".

Т-72АМТ
Танковий приціл-прилад наведення 1К13 встановлюється на Т-72АМТ для використання керованих високоточних 125 мм снарядів "Комбат"

акими прицілами-приладами наведення були оснащені й модернізовані на ДП "Київський бронетанковий завод" танки Т-72АМТ, що виготовляються з радянських Т-72А, які можливості вести вогонь керованими ракетами не мають.

Комбат
ПТКР "Комбат" дозволяє знищувати цілі на відстані до 5 км

Як вже раніше повідомляв Defense Express, поточного року фахівці КБТЗ спільно з науковцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки проводили завершальні випробування танка Т-72АМТ.

Окрім тестів з визначення ходових характеристик вітчизняного танку та можливості підводного водіння були проведені й успішні вогневі випробування з застосуванням високоточних протитанкових 125 мм снарядів "Комбат".

Така зброя значно підвищує бойові можливості танка, оскільки здатна вразити ціль на відстані до 5 км (дальність звичайного танкового пострілу 2-3 км) при вірогідності влучення у ціль близько 95%.

Т-72АМТ

Тандемна бойова частина "Комбата" дозволяє ігнорувати динамічний захист ворожих танків, а бронепробиття у 750 мм вистачить для знищення навіть найзахищеніших цілей.

Т-72АМТ
Перша партія з 15 модернізованих на ДП "Київський бронетанковий завод" танків Т-72АМТ відправляється в ЗСУ. Лютий 2020 року

Варто також додати, що на початку цього року КБТЗ вже відправив до Збройних сил України три партії модернізованих Т-72АМТ (31 одиниця була передана у березні та лютому 2020 року).

Читайте також: Справжній Т-64 "Краб", без помилок РФ: симбіоз "Булата", Т-64 зразка 2017 та Т-84